Нова Година. Нов сайт. Нов късмет

Последния месец на 2012 година бях доста зает с изграждането на новия ми сайт – Личен финансов консултант. Междувременно, с още двама души полагаме основите на един общ проект (пак в тази сфера), за който ще ви разкажа съвсем скоро. И така, сайтът е вече готов и очаква първите си читатели, а аз – първите си клиенти. Въвеждащата статия в него е моето представяне (за тези, които не ме познават) и нещо като карта, за да се ориентирате кое къде се намира в сайта. Останалата част ще я представя в този материал:

За кого са предназначени услугите

Много хора си задават въпроси като „Добре ли се справям с личните си финанси?”, „Нужен ли ми е Личен финансов консултант?”, „Колко струват тези услуги?”, „Кога е най-подходящия момент да се обърна към такъв специалист?” и други. На първата ни среща, която е напълно безплатна, ще ви изслушам внимателно и ще ви дам ясен отговор на всеки един от тези въпроси.

Заедно ще определим какво е сегашното ви финансово положение и дали имате нужда от услугите на консултант. След това, ще изготвим съвместно финансов план на целите, които искате да постигнете (след 6 месеца, след 2 години или след 30 години). Този план ще е вашата карта за постигане на финансовата ви независимост и изпълнение на целите, които сте си поставили.

Тъй като това не е еднократен акт, а процес от отделни стъпки, на предварително договорен период, ще правим наблюдение и оценка на плана, за да преценим дали има нужда от корекции и дали заложените параметри и цели са все още актуални. Междувременно, аз ще следя за промени във финансовото и данъчното законодателство и ще ви информирам своевременно за тях в личен имейл.

За сайта

Идеята ми е този сайт да е максимално полезен за всички хора, които искат да управляват по-добре парите си, независимо от тяхното финансово състояние. В него ще публикувам минимум по една безплатна статия или консултация на седмица в една от основните области на финансовото планиране. А те са:

Лични финанси – основи на финансовото планиране и управлението на парите.

Данъци – статии, свързани с данъчното оптимизиране.

Застраховане – статии за лично и имуществено застраховане.

Имоти – как да изберем подходящото за нас жилище и как да го финансираме.

Инвестиции – как най-добре да инвестирате парите си.

Образование – теми, свързани с избора на образование.

Пенсиониране – как да се подготвим за момента, в който ще се пенсионираме.

В секция FAQ ще представям отговорите на много от въпросите, които задават читателите на сайта. Ако не откриете отговор на вашето питане, можете да зададете въпрос в секция Задайте въпрос.

Планирам също да има много полезна безплатна информация за управлението на вашите пари като:

 • Нови услуги, предлагани от банки и други финансови институции.
 • Кредитни и депозитни калкулатори.
 • Инструменти за управление на личния и семейния бюджет.
 • Безплатни книги за личните финанси.

Какво означава логото на сайта

Избрах за лого на сайта крилатия лъв поради няколко причини. На първо място, това е символа на един от градовете, които всеки път успяват да ме изненадат с нещо ново и различно – Венеция. Всеки, който е ходил там ще ме разбере. А, ако не сте били там, горещо ви препоръчвам да го посетите по време на карнавала, който е всяка година през февруари.

Втората причина да избера този символ е силата и могъществото, което изобразява крилатия лъв. Той е съчетание между царя на земята (Лъва) и царя на въздуха (Орела). За мен птиците (и техните крила) са символ на свободата и независимостта, а това много добре описва Личния финансов консултант. И последната причина (но не по важност) е това, че аз съм зодия Лъв :).

Как може да се свържете с мен

С мен може да се свържете по един от начините посочени в заглавната част на сайта. След това заедно ще определим най-добрата форма на комуникация, като най-ефективната е лична среща на удобно за вас място. При невъзможност за такава среща, ще изберем друга форма като имейл, скайп или телефон.

Очаквам вашите въпроси и предложения, свързани с личните финанси на Stoyne.Vasilev@FinansovKonsultant.com.

За Стойне Василев

Казвам се Стойне Василев и съм ентусиаст и мечтател. Основател съм на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България - SmartMoney.bg. Вярвам, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Имам повече от 15 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Моята мисия в живота е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансовата си грамотност.

No comments

 1. Тони, много добре си се сетил за летящия лъв! Дано ти донесе успех!

 2. @Сияна – дано. Когато мислех какво да е логото, минах през много варианти. Когато вече почти бях избрал едно с трите букви ЛФК, разглеждах снимки от Венеция и една от първите беше с летящия лъв на площад Сан Марко. Така че, логото само ме избра.

  Забравих да кажа – приемам всякакви предложения, свързани със дизайна и съдържанието на сайта.

 3. Най-искрено Ви желая успех! Мисля, че всеки има нужда от финансови съвети и най-важното е, че ще ги получи от специалист! Редовно ще следя всички нови статии Пожелавам много доволни клиенти и отлични финансови успехи!

 4. Благодаря ти за пожеланията, Ваня.

 5. Иванов

  Успех в начинанието! 🙂
  Сайтът е хубав, но според мен ще е по-добре в движещата се лента да има само по една снимка, най-много две, за всяка от петте статии, а не по толкова много.

 6. @Иванов – По сайта има още много неща да се правят. Това с картинките е добра идея. Благодаря за нея и за пожеланията.

 7. ЧНГ, късмет и много успехи на сайта, Стойне!

 8. Благодаря ти, Адриана. Много се радвам, че точно тази статия е намерила място в Информ@ЛИЧНО, защото началото на нов проект е доста трудно и се нуждая от доста подкрепа.

 9. Welcome!
  Щом е полезно за хората, трябва да се подкрепя! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.