Нова Година. Нов сайт. Нов късмет

Честита Нова Година от Финансовите съвети на Бат' Тони!
02.01.2013
Благотворителна бизнес лаборатория “Как да делегираме задачи, когато екипът се развива бързо?”
15.01.2013

Нова Година. Нов сайт. Нов късмет

Последния месец на 2012 година бях доста зает с изграждането на новия ми сайт – Личен финансов консултант. Междувременно, с още двама души полагаме основите на един общ проект (пак в тази сфера), за който ще ви разкажа съвсем скоро. И така, сайтът е вече готов и очаква първите си читатели, а аз – първите си клиенти. Въвеждащата статия в него е моето представяне (за тези, които не ме познават) и нещо като карта, за да се ориентирате кое къде се намира в сайта. Останалата част ще я представя в този материал:

За кого са предназначени услугите

Много хора си задават въпроси като „Добре ли се справям с личните си финанси?”, „Нужен ли ми е Личен финансов консултант?”, „Колко струват тези услуги?”, „Кога е най-подходящия момент да се обърна към такъв специалист?” и други. На първата ни среща, която е напълно безплатна, ще ви изслушам внимателно и ще ви дам ясен отговор на всеки един от тези въпроси.

Заедно ще определим какво е сегашното ви финансово положение и дали имате нужда от услугите на консултант. След това, ще изготвим съвместно финансов план на целите, които искате да постигнете (след 6 месеца, след 2 години или след 30 години). Този план ще е вашата карта за постигане на финансовата ви независимост и изпълнение на целите, които сте си поставили.

Тъй като това не е еднократен акт, а процес от отделни стъпки, на предварително договорен период, ще правим наблюдение и оценка на плана, за да преценим дали има нужда от корекции и дали заложените параметри и цели са все още актуални. Междувременно, аз ще следя за промени във финансовото и данъчното законодателство и ще ви информирам своевременно за тях в личен имейл.

За сайта

Идеята ми е този сайт да е максимално полезен за всички хора, които искат да управляват по-добре парите си, независимо от тяхното финансово състояние. В него ще публикувам минимум по една безплатна статия или консултация на седмица в една от основните области на финансовото планиране. А те са:

Лични финанси – основи на финансовото планиране и управлението на парите.

Данъци – статии, свързани с данъчното оптимизиране.

Застраховане – статии за лично и имуществено застраховане.

Имоти – как да изберем подходящото за нас жилище и как да го финансираме.

Инвестиции – как най-добре да инвестирате парите си.

Образование – теми, свързани с избора на образование.

Пенсиониране – как да се подготвим за момента, в който ще се пенсионираме.

В секция FAQ ще представям отговорите на много от въпросите, които задават читателите на сайта. Ако не откриете отговор на вашето питане, можете да зададете въпрос в секция Задайте въпрос.

Планирам също да има много полезна безплатна информация за управлението на вашите пари като:

 • Нови услуги, предлагани от банки и други финансови институции.
 • Кредитни и депозитни калкулатори.
 • Инструменти за управление на личния и семейния бюджет.
 • Безплатни книги за личните финанси.

Какво означава логото на сайта

Избрах за лого на сайта крилатия лъв поради няколко причини. На първо място, това е символа на един от градовете, които всеки път успяват да ме изненадат с нещо ново и различно – Венеция. Всеки, който е ходил там ще ме разбере. А, ако не сте били там, горещо ви препоръчвам да го посетите по време на карнавала, който е всяка година през февруари.

Втората причина да избера този символ е силата и могъществото, което изобразява крилатия лъв. Той е съчетание между царя на земята (Лъва) и царя на въздуха (Орела). За мен птиците (и техните крила) са символ на свободата и независимостта, а това много добре описва Личния финансов консултант. И последната причина (но не по важност) е това, че аз съм зодия Лъв :).

Как може да се свържете с мен

С мен може да се свържете по един от начините посочени в заглавната част на сайта. След това заедно ще определим най-добрата форма на комуникация, като най-ефективната е лична среща на удобно за вас място. При невъзможност за такава среща, ще изберем друга форма като имейл, скайп или телефон.

Очаквам вашите въпроси и предложения, свързани с личните финанси на Stoyne.Vasilev@FinansovKonsultant.com.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

0 Comments

 1. Сияна каза:

  Тони, много добре си се сетил за летящия лъв! Дано ти донесе успех!

 2. @Сияна – дано. Когато мислех какво да е логото, минах през много варианти. Когато вече почти бях избрал едно с трите букви ЛФК, разглеждах снимки от Венеция и една от първите беше с летящия лъв на площад Сан Марко. Така че, логото само ме избра.

  Забравих да кажа – приемам всякакви предложения, свързани със дизайна и съдържанието на сайта.

 3. Най-искрено Ви желая успех! Мисля, че всеки има нужда от финансови съвети и най-важното е, че ще ги получи от специалист! Редовно ще следя всички нови статии Пожелавам много доволни клиенти и отлични финансови успехи!

 4. Благодаря ти за пожеланията, Ваня.

 5. Иванов каза:

  Успех в начинанието! 🙂
  Сайтът е хубав, но според мен ще е по-добре в движещата се лента да има само по една снимка, най-много две, за всяка от петте статии, а не по толкова много.

 6. @Иванов – По сайта има още много неща да се правят. Това с картинките е добра идея. Благодаря за нея и за пожеланията.

 7. ЧНГ, късмет и много успехи на сайта, Стойне!

 8. Благодаря ти, Адриана. Много се радвам, че точно тази статия е намерила място в Информ@ЛИЧНО, защото началото на нов проект е доста трудно и се нуждая от доста подкрепа.

 9. Welcome!
  Щом е полезно за хората, трябва да се подкрепя! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.