Нов курс по лични финанси “Какво не ни казва Кийосаки?”

Успешно завърши първият в България цялостен курс по лични финанси
25.08.2014
Двудневен практически курс по лични финанси и инвестиране във Варна
15.10.2014

Нов курс по лични финанси “Какво не ни казва Кийосаки?”

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”5552″ alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Искаш ли промяната?

Всеки ден повечето хора се събуждат, извършват обичайните ритуали и тръгват да вършат през деня неща, които изобщо не им харесват. Някои дори не осъзнават причината за това положение и просто недоволстват, кога гласно, кога не – срещу уж очевидните причини на незавидният им живот. Виновна е държавата, общината, международното положение, политиците…

Други пък осъзнават, че нещо не е както трябва и мислят, че трябва да направят нещо… Но какво точно? Да си намерят по-добра работа? Да заминат да живеят на по-добро място? Тъкмо когато си мислим, че сме намерили отговорите, животът променя въпросите. И всичко пак започва отначало.

За тези, другите, които не се страхуват да си задават честно въпросите и да търсят отговорите, ще кажем – всичко зависи от вас. Помнете – Животът няма други ръце освен вашите.

Какво да направите, за да заживеете живота, който винаги сте искали? Как да постигнете целите си – за вас и за децата си? Само с позитивно мислене и мотивация не става. Трябва да увеличите стойността на най-големия си актив – вие самите. Най-лесно и устойчиво е да се образовате. Една китайска мъдрост гласи:

“Ако правите планове за година напред – засадете ориз, ако правите планове за десетилетие – отгледайте дърво, ако правите планове за цял живот – образовайте се”.

Има един предмет, обаче, който не се изучава в училище, въпреки че на всички нас ни се налага ежедневно да прилагаме знанията от него. Знаете ли кой е той? Да, управлението на личните финанси или финансовата грамотност.

Защо е важна финансовата грамотност?

Тя ни помага да взимаме рационални решения, които повишават нашето благосъстояние. Ние живеем в един различен свят, много по-сложен и динамичен от света на нашите родители. Всяка една житейска ситуация, в която попадаме, като избор на университет, нова работа, раждане на дете, покупка на автомобил или жилище, изисква от нас да вземаме финансови решения. В същото време, океана от финансови продукти е огромен и те стават все по-сложни, по-рискови и променящи се. За разлика от миналото, отговорността за нашето бъдеще, здравето ни и достойните ни старини става наша грижа, а не на държавата-майка.

Тази нова реалност във века на технологиите и огромния обем информация, която ни залива всеки ден, изисква от нас нов вид знания за финансите и умното им управление, които отиват отвъд нещата, на които са ни научили нашите родители. Така, финансовата грамотност се е превърнала в една от основополагащите умения на човека от 21 век, защото качеството ни на живот и това, какво ще постигнем в него зависят до голяма степен.

Светът заговори за финансовата грамотност след като Робърт Кийосаки публикува своята книга “Богат татко, беден татко” през 1997 година (ако не сте я чели, препоръчваме ви да го направите). От тогава милиони хора са чели неговите книги и са играли неговите образователни игри. Въпреки че, идеите му са доста мотивиращи, хората си казват “Звучи добре, но как да го направя, какви стъпки да направя, за да стигна до финансовото благополучие?”, “Това приложимо ли е в България?”, “Информацията не е ли остаряла вече?”.

Какво не ни казва Кийосаки?

Ако и вие си задавате същите въпроси, то цялостния курс за управление на вашите пари “Какво не ни казва Кийосаки?” е за вас. В него ще ви дадем нужните знания, умения и конкретни стъпки, за да приложите неговите идеи на практика в България. Ще научите как всъщност работят ипотечните кредити, фондовите борси, взаимните фондове и другите инструменти от света на инвестирането.

Какво е различното в този курс?

Конфуций казва “Чух и забравих, видях и запомних, преживях и разбрах”. Тази мисъл отразява един принцип, който е доказан от науката – човек се учи най-добре, когато прилага наученото в игра. В нашия курс сме заложили освен 3 практически работилници, в които ще разгледаме конкретни казуси и финансови продукти, и много игри, които ще ви помогнат по-лесно да усвоите новите знания за вашите пари и света на финансите.

Същността на курса е да се усвоят новите знания и умения до превръщането им навик за прилагане в реални ситуации от личния живот или бизнеса.

Начина на поднасяне на информация включва:

– Теория – не повече от 40%.
– Демонстрация на техниките.
– Много практика под формата на упражнения, игри и моделиране на реални ситуации.
– Разглеждане на казуси на участниците за тяхното разрешаване.
– Задачи и насоки за самостоятелна работа на всеки от курсистите, подкрепа и обратна връзка от групата и водещия.
– В практическите упражнения са включени много казуси и примери от личния опит на водещите.

Вижте програмата на курса.

Клуб на инвеститора

Знаем, че всяко начало е трудно. Преди да превърнете едно полезно действие в устойчив навик ще ви трябват много напътствия и подкрепа. Ние, екипа на SmartMoney.bg и лекторите на този курс ще сме до вас не само по време на курса, а и след него. За всички участници в нашите курсове и модули сме създали различни алумни групи и общности, в които да продължим да се виждаме онлайн и на живо.

Една от тези инициативи е Клубът на инвеститора – периодична среща в неформална обстановка, която се провежда всяка предпоследна сряда от месеца, където обсъждаме практически казуси и реални събития от ежедневието. С участието ви в курса вие ставате член на този клуб.

След курса ти ще си:

● Ще си по-самоуверен и ще си повишил своята финансова грамотност.

● Избрал целите си за бъдещето и ще си разработил план за постигането им.

● Ще си намерил своята стратегия за инвестиране и най-подходящите за теб инструменти.

● Ще се ориентираш по-лесно в океана от финансови продукти и ще може да взимаш рационални решения за своето бъдеще.

За кого е курса

 • За  всички хора, които мислят, че трябва да променят нещо, за да живеят по-добре и да увеличат своето богатство.
 • За всички заети професионалисти, които нямат достатъчно свободно време, за да се грижат за умното управление на парите си.
 • За хората, които искат да направят първата крачка в света на личните финанси и се нуждаят от подкрепа и напътствия.
 • За хората, които имат депозити и търсят по-добра доходност за своите спестявания.
 • За всички, които искат да излязат от омагьосаната въртележка “работа – вкъщи – по-високи доходи – по-високи разходи – мизерна пенсия”.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5750″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][vc_column_text]

Ние от SmartMoney.bg сме абсолютно сигурни, че ще сте доволни от организираните от нас обучения и затова ви предоставяме 100% гаранция за удовлетвореност!

Запишете се и заплатете цялостния курс по лични финанси, елате на първия ни модул и ако по някаква причина не сте доволни от проведеното обучение, ще ви възстановим цялата заплатена сума. Нужно е единствено да ни уведомите по имейл до 7 дни след събитието!

[/vc_column_text][vc_separator color=”grey”][vc_column_text]

Вижте какво казват участниците в предишния курс:

[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=rWVPje0udCY”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=NWquC-XywkI”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=ZtRogx7FSgs”][vc_separator color=”grey”][vc_single_image image=”5798″ alignment=”center” style=”vc_box_border_circle” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”200×200″][vc_column_text]

Харесва ми елемента на игра + начина на представяне на информацията. „Тежките“ теми ги представяте достъпно и всички изглежда „лесно”.

Любомира Любенова, собственик на Media Start – агенция за интернет маркетинг с фокус върху видео маркетинга.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5801″ alignment=”center” style=”vc_box_border_circle” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”200×200″][vc_column_text]

Много ми хареса начина на поднасяне на информацията по време на обучението – с примери, които остават в съзнанието за цял живот. Под формата на игра и предизвикателства бяха оформени основните послания, които лекторите искаха да достигнат до нас.

Теодора Дончева, служител в ИТ фирма и създател на ЗдравДух.ком

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Подарък за всеки участник!

И тъй като курса се казва “Какво не ни казва Кийосаки?”, на всеки участник в него ще подарим по една книга на Робърт Кийосаки, за да разберете какво казва той за финансовата грамотност.

Когато се регистрирате за курса, моля изберете една от следните книги, която ще е вашият подарък от нас:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5785″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5786″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5787″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5783″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Програма на курса по лични финанси

[/vc_column_text][vc_accordion active_tab=”1″ collapsible=”yes”][vc_accordion_tab title=”Цялостен курс по лични финанси “Какво не ни казва Кийосаки?“ – от 7 октомври до 9 декември 2014 година”][vc_column_text]

Цялостния курс по лични финанси е разделен на 10 модула с продължителност от 3 астрономически часа. Всеки модул включва 2 обучения по съответната тема, като започва в 18.30 часа и приключва в 21.30 часа с една почивка от 10 минути. В курса са предвидени две практически работилници, в които ще работим по конкретни казуси и финансови продукти. За всеки модул е предвидена кафе-пауза.

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул 1: Какво не ни казва Кийосаки за личните финанси? – 7 октомври (вторник) от 18.30 часа”][vc_column_text]

Обучение 1: Личната финансова отчетност и управлението на вашите пари.

Робърт Кийосаки казва, че хората, които не осъзнават силата на финансовия отчет, най-често са такива, които имат най-малко пари и най-много финансови проблеми. Да се занимавате с управление на личните си финанси без да ги отчитате е все едно да тръгнете да завладявате океаните без карта и компас. Може би все някъде ще стигнете, но вероятността да отидете там, където не сте разчитали е голяма.

Правилно съставените финансови отчети са като карти, върху които капитаните нанасят изминатите разстояния и планират плаването си. Финансовият отчет ще ви помогне да прецените къде се намирате, в коя посока да продължите, откъде сте тръгнали и колко път сте изминали, с каква скорост се движите, ще ви стигнат ли запасите за движение в тази или онази посока и много други неща. В това обучение ще ви помогнем да изградите стройна система на вашите финанси, която ще ви служи до края на живота и ще ви води към постигането на вашите цели.

Повечето хора не разполагат с купчини от излишни пари. Това обучение е за това как да определите къде отиват вашите пари и как да намалите разходите си. Ще обсъдим също причините за ползването на кредити, как да управлявате вашите задължения към банки и други кредитни институции, като кредитни карти, лизинги, потребителски и ипотечни кредити и други.

Обучение 2: Какво е актив, пасив и как да определим финансовото си здраве?

Това обучение дава отговор на въпроси като защо е важно да управляваме личните си финанси, как можем да постигнем финансова независимост и да станем по-богати. Коментираме как да подобрите финансовите си познания и да определите вашето текущо финансово здраве.

Робърт Кийосаки казва, че хората често губят пари, защото не знаят разликата между актив и пасив. В този модул ще обсъждаме въпроси като: Каква е разликата между подхода на икономиста и подхода на счетоводителя? Кои са вашите активи и пасиви? Хубавите обувки – те актив ли са или са пасив? Как може да определите финансовото си състояние и как се изменя то във времето? Решенията, които вземате, по-богати ли ви правят или по-бедни? Защо заемите може да са и активи, и пасиви?

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул 2: Инвестиции, инвестиционни стратегии, риск и доходност – 14 октомври (вторник) от 18.30 часа”][vc_column_text]

Обучение № 3 Инвестиции и инвестиционни стратегии

Робърт Кийосаки пише, че ако не сте планирали как ще станете богати, то вие планирате да бъдете беден. Само че не подозирате за това. Повечето хора планират да бъдат бедни, защото просто не се замислят как точно ще станат богати. В този модул ще ви помогнем да изберете конкретна инвестиционна стратегия. Модулът помага да разберете какво е сегашното ви финасово състояние, потребностите и целите ви и начините за постигането им във времето. От вас зависи как ще напредвате към целите си – постепенно или пък амбициозно бързо. Ще стане дума и за възможните спънки по пътя и как да и предвидите и заобиколите „за да стигнете точно навреме“ там, накъдете ви водят вашите лични желания.

Обучение № 4 Риск и доходност

Според една мъдра поговорка, не е важно дали си прав или не. По-важно е колко пари ще загубиш, ако се окаже, че не си прав. Тя загатва нещо, което професионалните инвеститори отдавна знаят  –  риск има, но той е управляем. Какво точно е рискът? Каква е връзката между риска и доходността? Как се измерва и се управлява рискът? Грешат тези, които смятат, че риска трябва да бъде избягван. Без риск няма инвестиции. Както бизнеса е дейност „на своя отговорност и риск”, така и инвестициите задължително съдържат в себе си елемент на риска. Ако имаше гарантирани възможности за забогатяване без риск, тогава всички ние отдавна щяхме да бъдем богаташи, нали?

За да прецените дали вашите инвестиции са добри или не, ще трябва да се научите да правите някои прости изчисления. Ние ще ви научим как да го правите, но не се притеснявайте, знанията ви от средното образование ще са напълно достатъчни. В този модул ще се научите да пресмятате каква е доходността от вашите инвестиции и колко всъщност ви струват заемите, които теглите. Вече ще бъдете уверени в отговора си, когато някой ви попита каква е възвращаемостта от вашата инвестиция. В този модул ще разгледаме и какво не ви казват банките за годишния процент на разходите, основния лихвен процент, как инфлацията се отразява на вашите спестявания и други. 

Работилница №1

В първата практическа работилница ще приложим знанията от първите два модула – ще определим финансовото си състояние (или нетната стойност), ще се научим как да изготвяме нашия финансов отчет, ще разгледаме връзката между доходност и риск, ще видим какво ни пречи по пътя на финансовата свобода и ще разгледаме различни инвестиционни възможности.

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул 3: Пари, банкова система и спестяване – 21 октомври (вторник) от 18.30 часа”][vc_column_text]

Обучение 5 Пари, онлайн валути, банки и банкова система

Старите хора казват „Сигурно като пари в банка“, а дали е така? В този модул ще научим кои са играчите в банковата система и как функционира тя, какво е небанкова финансова институция и джобна банка, как да избирате най-изгодните банкови продукти и да четете договорите като финансов експерт. Питали ли сте се защо банките печелят милиони, дори по време на финансова криза? По време на този модул ще разгледаме различни казуси, като струва ли си да плащаме допълнително за частно банкиране в България, може ли да фалира една банка, в колко банки е добре да разпределим нашите депозити и други.

В последните години сме свидетели на появата на онлайн валути, които са алтернатива на паричните знаци, издавани от централните банки на съответните държави. Една от тези валути е биткойна. Интересна нейна характеристика е, че всеки може да я произвежда самостоятелно. Това става като се използва изчислителна мощ, която пък от своя страна е необходима за функционирането на системата. Всеки който се включи в “производството” бива възнаграждаван с биткойни. Благодарение на тези качества биткойн има потенциала да промени света на парите, и с всеки изминал ден добива все по-голяма популярност по целия свят. Може ли, обаче, да използваме тази валута за инвестиции или трябва да търсим само краткосрочни печалби от нея? На този и други въпроси, ще отговорим в това обучение.

Обучение №6 Инвестиции и спестяване

В най-широк смисъл думата да инвестираш значи да се разделиш с парите днес, за да получиш по-голямата им сума в бъдеще. В този смисъл, ако вие влагате пари без да си поставяте задача да имате доход, то това НЕ е инвестиция. Например, очевадно е, че не е инвестиция купуването на лаптоп за лична употреба или пък последен модел смартфон. В това обучение ще разгледаме различните видове инвестиции, както и различните роли, които са свързани с тях – инвеститор, спекулант или комарджия. Има много измамни схеми, които са прикрити под думата „инвестиции”. Ние ще ви помогнем да се предпазите от тях.

Един от най-важните уроци на Робърт Кийосаки в книгата „Богат татко, беден татко“ е, че не парите са важни, не дори тяхното количество, а паричния поток, който тече към вашия джоб. Ако сте се научили този урок, то вие рано или късно ще станете богати. Това е само въпрос на време. В този модул ще разберете как да плащате първо на себе си, кой може да постигне финансова свобода, как да увеличите паричните потоци към вас, защо работата на трудов договор ограничава вашите възможности и други.

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул 4: Онлайн търговия с ценни книжа и борсови сделки – 28 октомври (вторник) от 18.30 часа”][vc_column_text]

Обучение № 7 Онлайн търговия с ценни книжа

Знаете ли, че може да се възползвате от възможностите на фондовия пазар, докато седите удобно вкъщи? За тази възможност един от най-известните трейдъри Александър Елдер казва: “Вие можете да бъдете свободен. Да живеете и работите в което и да е кътче на земното кълбо. Да бъдете независим от ежедневните проблеми и неконтролиран от шефове”. В този модул, ние ще ви покажем как да го направите. Ще отговорим също на въпроси като: “С каква сума може да започнем търговията на фондовия пазар?”, “Как да изберем правилния посредник?”, “Какви са предимствата и недостатъците на онлайн системите предлагани от инвестиционните посредници в България?” и други.

Обучение № 8 Борсови сделки

Смятате ли че сте добър търговец с усет? Тогава може би търговията на фондовите борси е точно за вас. Първо обаче добре е да знаете какво е необходимо за да станете трейдър. Можете да започнете с демо-търговия за да навлезете в нещата. Или пък да започнете директно с истинска сметка и с малки суми? В този модул ще научите повече за услугите на инвестиционните посредници и борсовите сделки.

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул 5: Инвестиции на Българска фондова борса и FOREX пазар – 4 ноември (вторник) от 18.30 часа”][vc_column_text]Обучение № 9 Как може да печелим от инвестиции в акции. Българска фондова борса

Много хора си мислят, че фондовата борса е едно почти митично място, където стотици хора в костюми крещят в опита си да продадат или купят акции от дадена компания. В действителност това е една система, от която всеки може да печели, ако познава нейните правила. С този модул започваме една голяма тема, именно за ценните книжа. В него ще говорим за различните типове инвестиционни инструменти на борсата и как може да печелите от тях, както и как да защитите вашите права на фондовия пазар. Също така, ще обсъдим на кой може да се доверите при избора на вашата инвестиционна стратегия.

Обучение № 10 FOREX пазар

FOREX е пазар, при това най-големия по оборот пазар в света и всекидневно се извършват сделки за над 1.5 трилиона долара. За сравнение – на Американската фондова борса, на ден средно се търгуват около 300 милиарда долара. В големите финансови центрове по целия свят FOREX пазарът работи 24 часа на ден, 5 дни в седмица без прекъсване като пазарите затварят само за почивните дни и националните празници. И той, както всеки пазар, той си има основни правила и най-важното – „играчите“ също са ясни. Можете ли да станете “играч“ на FOREX пазара? А да печелите от него? Отговорите на тези въпроси ще намерите за себе си в този модул.

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул 6: Как да инвестираме като Уорън Бъфет? – 11 ноември (вторник) от 18.30 часа”][vc_column_text]

Обучение № 11 Фундаментален анализ

В това обучение ще разгледаме какво е фундаментален анализ и какви предимства и ограничения ни носи той, какви видове фундаментален анализ има, как да разбирате отчетите на компаниите, какви показатели за анализ съществуват и какво могат да ви кажат те, как да намирате сигурни и достоверни източници на информация, има ли по-ценно от вътрешната информация и други, които ще ви помогнат да изберете точните компании за инвестиции. Най-големия инвеститор на нашето време – Уорън Бъфет казва, че никога не инвестира в бизнеси, които не разбира, както и че се стреми да купува акции от компании, които са в толкова възхитително състояние, че дори и идиот може да ги управлява. Защото рано или късно, точно такъв ще е на върха им. Как да разберете бизнеса и да определите тяхното състояние? Ако търсите отговора на тези въпроси, обучението е за вас.

Обучение № 12 Технически анализ

Когато сме били малки със сигурност сме чували как нашите баби и дядовци използват народните вярвания като „Ако през януари няма сняг, през юли няма да има дъжд“ и „Ако на Бъдни вечер времето е хубаво, през август ще има суша“. Техническият анализ с нещо прилича на сбирка „народни поверия“: ако графиката е изобразила известната на анализатора фигура, това е сигнал за обръщането на пазара. Ще се обърне ли? Възможно е да се обърне, но може и да не се обърне. Въпреки това, познаването на основите на техническия анализ е необходимо – често пъти той може да даде полезна допълнителна информация при взимането на решение. В това обучение ще ви дадем основните методи, видове графики, фигури и индикатори, които се използват в техническия анализ.

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул 7: Взаимни фондове и доверително управление – 18 ноември (вторник) от 18.30 часа”][vc_column_text]

Обучение 13: Взаимни фондове и дали си струва да се инвестира в тях?

В този обучение ще се запознаем с основните типове колективни схеми, които се предлагат на пазара и ще направим задълбочен анализ на фондовете, които се предлагат на българския пазар. Също така, ще разгледаме въпроси като:

 1. Алтернатива ли са взаимните фондове на банковите депозити?
 2. Колко рискови са тези колективни схеми за инвестиране?
 3. Какво означава “нетна стойност на активите” на фонда и как влияе тя върху нашите инвестиции?
 4. Как се изчислява стойността на един дял на инвестиционен фонд?
 5. Какво прави управляващото дружество?
 6. Как са защитени правата на инвеститорите във взаимните фондове?

Обучение 14: Управление на активи

Някои човешки дейности никога нямаше да са такива, каквито са, ако не бяха измислени различни форми на управление на инвестиционни активи. Едно е сам да подбираш своите инвестиционни обекти, друго е да се довериш на професионалистите. Можем ли да доверим някому тази отговорна задача – да управлява парите ни на борсата? Какви колективни форми на инвестиране се прилагат в инвестиционната дейност? Къде трябва много да внимаваме при избор на фонд за колективно инвестиране?

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул 8: Предприемачеството и личните финанси – 25 ноември (вторник) от 18.30 часа”][vc_column_text]

Обучение № 15 Допълнителни доходи и предприемачество

Ние вярваме, че между личните финанси и предприемачество има много силна връзка. Хората, които искат да управляват по-добре парите си, рано или късно стигат до извода, че трябва да увеличат по някакъв начин приходите си. Тогава те стават един вид предприемачи, независимо дали създават допълнителен източник на доходи или стартират собствен бизнес.

Имате намерение да стартирате свой ​​собствен бизнес? Може би не сте решили все още какво точно ще правите, но сте сигурни, че искате да започнете свой ​​собствен бизнес. Може би не искате да работите повече за някой друг или може би току-що сте били съкратени или просто смятате, че сте достатъчно добър за да го направите. Идеята се върти в главата ви. Но как да я превърнете в реалност?  В това обучение ще ви дадем основните стъпки, за да го направите по правилния начин.

Обучение № 16 Разговор с топ предприемач     

В това обучение ще поканим топ български предприемач, който ще ви даде ценни насоки как да стартирате собствен бизнес, от какви грешки да се пазите и дали грешките са най-добрите учители. В първото издание на курса, наш гост-лектор беше олицетворението на думата „предприемач” в България – Христо Попов, който е основател на 31 компании в сферата на търговията, бързо оборотните стоки, недвижимите имоти, Интернет търговия и други. През последните 10 години е осъществил над 90 сделки с недвижими имоти, управлявал е 8 сливания и е извършил 3 успешни продажби на компании.

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул 9: Недвижими имоти и застраховане – 2 декември (вторник) от 18.30 часа”][vc_column_text]

Обучение 17: Инвестиции в недвижими имоти

Често може да чуете хората да казват, че инвестициите в недвижими имоти са само за богатите. Ние ще ви покажем на този модул, че те са прекрасна възможност за инвестиции, но извършването на сделки с имоти поради редица фактори е много по-трудно, отколкото сделки с книжните активи. Желаещите да инвестират средства в този клас активи следва да разбират неговите особености като инвестиционен обект. Французите казват, че нетърпеливите често плащат скъпо за това, което търпеливите получават безплатно. В този модул вие ще се научите да правите анализ на пазара и да проявите нужното търпение, за да сключите изгодна сделка.

Обучение 18: Застрахователни продукти

Застраховането е важна част от вашия финансов живот. За съжаление, за повечето хора това е отегчителна и ужасно скучна тема. Но може би ще привлечем вашето внимание, като ви кажем, че вие вероятно плащате повече, отколкото трябва за вашата застраховка и че вероятно нямате правилното покритие за вашата ситуация. В този модул ще се запознаем в подробности с всички застрахователни продукти, които могат да защитят вас и вашите активи, както и различни начини за намаляване на вашата застрахователна премия при същото покритие.

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул 10: Лично финансово планиране и пенсионна система – 9 декември (вторник) от 18.30 часа”][vc_column_text]

Обучение 19: Финансово планиране

В това обучение ще обсъдим една тема, която се подценява, а именно определянето на цели и съставяне на финансов план за действие. В живота на всеки човек има много събития. Общото между всички тях е, че те имат финансова страна и трябва да бъдат планирани от вас или от вашите близки. За да бъдете подготвени за тези събития, на първо място трябва да ги определите и на второ да съставите финансов план за тях. Така ще можете да се фокусирате само върху положителните емоции, които те ви носят.

Обучение № 20 Пенсионна система или как да станем богати пенсионери

В това обучение ще разгледаме темата за пенсионното планиране. От нея ще разберем как да определите от каква пенсия се нуждаете и да изчислите общата парична сума, от която вие ще се нуждаете при пенсиониране. Това ще ви помогне да не разчитате на държавата, а сами да определяте финансовото си бъдеще.

Работилница № 2

Във втората работилница ще направим преговор на всичко, което сме научили за инвестициите и как те да ни осигурят по-добро бъдеще. В нея, всеки от участниците ще може да изготви персонален финансов план, който да му служи като пътна карта към финансовата свобода.

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][vc_toggle title=”Място на провеждане” open=”true”]

galerry_hotel02bЗалата се намира в Хотел Ренесанс на площад Възраждане №2 в централната част на София на 8 минути път пеша от Метростанция Опълченска. Достъпът до нея е удобен и с градски транспорт. До залата има платен паркинг и места на Зелена зона (тъй като модулите започват от 18.30 часа ще заплатите само 0.50 стотинки за престоя си). На 5 минути от хотела има голям безплатен паркинг пред СГУ на МВР.

[/vc_toggle][vc_gmaps link=”#E-8_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”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Организатори:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5591″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5592″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Лектори

Нашите лектори са утвърдени имена в областта на управлението на личните финанси, инвестициите, застраховането и банковото дело. Освен с теоритичните си знания, те са хора от реалния бизнес и ще ви дадат много практически казуси, с които са се сблъскали в професионалната си дейност.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5344″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”thumbnail” style=”vc_box_border_circle” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Здравейте, казвам се Стойне Василев и съм ентусиаст и мечтател. Основател съм на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България – SmartMoney.bg. Вярвам, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Имам повече от 11 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Моята мисия в живота е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансова си грамотност.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5569″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”thumbnail” style=”vc_box_border_circle” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Александър Николов е портфейлен мениджър на ДФ Адванс Източна Европа и заместник-председател на Съвета на директорите на Карол Капитал Мениджмънт. В Карол Капитал Мениджмънт е от създаването на дружеството през 2003-та година, също така участва в инвестиционния съвет на Адванс Инвест. От началото на 2006-та година застава начело на екипа, който подготвя създаването на договорен фонд Адванс Източна Европа, а в момента е негов портфейлен мениджър.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”6098″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”thumbnail” style=”vc_box_border_circle” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Владислав Панев е собственик от 2006 г. на дружество, което управлява договорни фондове с активи за около 20 млн. лв. Преди това е работил като изпълнителен директор и портфолио мениджър на компании на западна финансова група в България, бил е и финансов репортер във вестниците “Банкеръ” и “Дневник”. Лицензиран инвестиционен консултант и регистриран професионален инвеститор.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5583″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”thumbnail” style=”vc_box_border_circle” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Христо Попов, изпълнителен директор на Fast Track Europe. Христо Попов е основател на 31 компании в сферата на търговията, бързо оборотните стоки, недвижимите имоти, Интернет търговия и други. През последните 10 години е осъществил над 90 сделки с недвижими имоти, управлявал е 8 сливания и е извършил 3 успешни продажби на компании.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”6032″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”thumbnail” style=”vc_box_border_circle” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Камелия Лазарова работи в Карол от 2005 година. В началото е отговаряла за развитието на клоновата мрежа, а от 2008 година е финансов анализатор, с фокус компании търгувани на БФБ, а от 2013 година – инвестиционен консултант. От 2012 година е сертифициран финансов консултант (CFA) след успешно полагане на изпитите на CFA Institute.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5579″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”thumbnail” style=”vc_box_border_circle” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Димо Димов е ръководител отдел “Международни пазари” в ИП Карол с над 13 години опит в търговията на валутните пазари. Завършил е Финанси в СА “Д.А. Ценов” – Свищов. Активно търгува на световните финансови пазари, определя себе си като агресивен трейдър.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5580″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”thumbnail” style=”vc_box_border_circle” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Йордан Калоянчев е брокер на международните пазари в Карол,  като търгува предимно с валутни двойки на Forex пазара. Като собствен стил на търговия Йордан определя по-консервативен и разумен подход към пазарите, уповаващ се най-вече на търпение и добрата дисциплина на трейдъра.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5581″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”thumbnail” style=”vc_box_border_circle” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Георги ГеоргиевПортфейлен мениджър на ИД “Адванс Инвест”. Той е част от екипа на Карол Капитал Мениджмънт от началото на 2008 г. Започва работа като финансов анализатор на фондовите пазари за региона от Източна Европа (специално Русия, Румъния, България, Хърватска) и консултира клиенти, инвестиращи на тези пазари. От април 2012 г. е портфолио мениджър на най-стария български взаимен фонд – ИД “Адванс Инвест”. Притежава лиценз за инвестиционен консултант от КФН, като преди да започне работа в Карол има опит в структурите на Алфа Финанс Холдинг и Булброкърс.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5582″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”thumbnail” style=”vc_box_border_circle” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Щелян Калчев, iброкер/собственик, iBrokers Plus. Недвижимите имоти са част от живота ми вече 11 години. Обичам работата и професията си! Заповядайте на семинара, за да разберете как да правите инвестиции в имоти с лекота и по правилния начин, като избягвате скъпоструващите грешки и излишния стрес. Кратка професионална визитка на Щелян: – Сертифициран брокер на недвижими имоти (Национално Сдружение Недвижими Имоти) – Сертифициран ментор по обучителни програми за брокери – Дългогодишен опит като консултант и мениджър в топ международни и български агенции – Управлява и развива екип от над 30 брокери в София и страната.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5584″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”thumbnail” style=”vc_box_border_circle” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Мариян Йорданов, журналист и анализатор капиталови пазари в Investor.bg. Мариян Йорданов е първият служител в Инвестор.БГ АД – работи в компанията от края на 2000 г. до момента. За тези 13 години е заемал различни длъжности – главен модератор на коментарите във форума на Investor.bg, както и журналист и анализатор (отново в Investor.bg), главен редактор на Start.bg, Директор за връзка с инвеститорите, Оперативен директор. Имал е активна роля по стартирането на сайтовете Snimka.bg, Netkelner.bg и останалите проекти на групата.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5585″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”thumbnail” style=”vc_box_border_circle” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Светослав Халачев, експерт в Животозастраховането. Аз съм Светослав Халачев, Дипломиран икономист магистър от УНСС /МИО/немска гимназия. Имам около 17-18 години разнообразен търговски опит основно в сферата на продажбите – модели B2B, B2C, маркетинга и финансовото бюджетиране и планиране.Работил съм за компании като Трансимпекс/ Столичния градски транспорт/Лукойл/Мтел/МаксТелеком/Евробет/ING – Животозастраховане и ING Пенсионно осигуряване/ Карол Стандарт – Животозастрахователен брокер.Понастоящем водя обучения и презентации, свързани с търговски умения и конкретни логики на животозастраховането, показани през личните финанси.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Записването за курса приключи успешно и всички места са заети.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Златни партньори:

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Сребърни партньори:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5597″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full” img_link=”http://karollcapital.bg/upravlenie-na-aktivi/”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5598″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full” img_link=”http://karollbroker.bg/investicionno-posrednichestvo/”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5778″ alignment=”center” style=”vc_box_rounded” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full” img_link=”http://anhira.bogatstvo.info/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Медийни партньори:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5964″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_blank” img_size=”full” img_link=”http://b2blessons.net/”][vc_single_image image=”5971″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_blank” img_size=”full” img_link=”http://levelsup.net/”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”6117″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_blank” img_size=”full” img_link=”http://semeen.com/”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5966″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_blank” img_size=”full” img_link=”http://www.zdravduh.com/”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”4942″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_blank” img_size=”full” img_link=”http://www.damapika.net/”][/vc_column][/vc_row]

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Comments are closed.