Най-доброто от мрежата за твоя бизнес #1

Бизнес казус: „Не мога да си намеря клиенти, а рекламата не работи!“
16.08.2017
Безплатен начин да намерим нови клиенти за бизнеса ни
16.10.2017

Най-доброто от мрежата за твоя бизнес #1

След като преди 2 седмици публикувах най-доброто от мрежата за твоите лични финанси, наред е моята селекция от материали за твоя настоящ или бъдещ бизнес.

Дори да не си предприемач (или да не обмисляш да ставаш в скоро време), ти препоръчвам да ги прочетеш (да ги изслушаш или да ги изгледаш), защото те ще ти дадат един нов поглед върху нещата, а успешните истории (които са десетки само в този имейл) ще те вдъхновят да помислиш как и ти може да промениш света или поне мястото, където живееш или работиш.

Ето и най-доброто от мрежата за предприемачеството:

Боженци – Урок по предприемачество. Това е статия на Свилен Николов за едно от най-красивите кътчета у нас и как то е станало такова, с помощта на родолюбиви българи. Интересна история, която си струва да се прочете.

Секси бизнес. Това е историята на Елена Урумова, която създава свой бранд ръчно изработено бельо, което продава предимно зад граница. Как е превърнала мечтата си в успешен бизнес, прочетете в материала за нея.

От софийския балкон, през Серес до Мюнхен. Още една вдъхновяваща история за Георги Христов, който започва производството на бирата “Айляк” като хоби, но после го превръща в бизнес. За трудностите, през които е преминал, прочетете в статията.

Как да валидираме и развием идеята си за бизнес (видео). Това е първият епизод от StartUp Show с Ивайло Христов, в който той и неговите гости говорят за бизнес идеите – как да ги намерим, как да ги тестваме и реализираме.

От къде да намерим пари за нашия бизнес (видео). Вторият епизод от шоуто (10-минутен) е за финансирането на нашия бизнес. От къде да намерим пари, може ли сами да се оправим и дали някой не може да ни помогне в тази задача – научете от видеото.

Как да намерим правилния екип за бизнеса (видео). Епизод 3 е за най-подходящите хора, които ще работят за нашия бизнес. За 8 минути Ивайло Христов ще ти разкаже как да разпознаеш добрия екип и как да го мотивираш да работи, почти колкото теб.

Свръхчовекът с Георги Ненов (подкаст)Наред са два подкаста, които са събрали интервюта с успешни българи (не само предприемачи), които може да си слушате в градския транспорт или в колата, на път за работа. Първият е на Георги Ненов и е най-слушаният подобен подкаст у нас, а разговорите са вече над 56. Горещо го препоръчвам за вдъхновение и научаване на нови и полезни знания. Най-ценното за мен са книгите, които препоръчват гостите на Георги. Не забравяй да изслушаш епизода с мен.

Wake Up & Start Up (подкаст на Николай Найденов)Това е вторият подкаст за тази седмица. Той е малко по-фокусиран и разговорите са само с предприемачи, като основната тема е бизнеса и неговото стартиране. Много интересни събеседници, от които може да се научи много. И в този подкаст може да чуеш какво споделям за бизнеса от първо лице.

Това беше моята селекция за най-добрите материали за твоя бизнес. Ако искаш да получаваш и още полезни материали и електронни книги за твоите пари и бизнес, абонирай са за моя безплатен бюлетин, който идва при теб по веднъж на седмица. Над 10,500 души вече го направиха и постигат страхотни резултати.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

2 Comments

  1. Супер избор! Бих добавил и всички статии с подобна тематика от SmartMoney.bg.

    Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.