Лектори

Нашите лектори са утвърдени имена в областта на управлението на личните финанси, инвестициите, застраховането и банковото дело. Освен с теоретичните си знания, те са хора от реалния бизнес и ще ви дадат много практически казуси, с които са се сблъскали в професионалната си дейност.

Здравейте, казвам се Стойне Василев и съм ентусиаст и мечтател. Основател съм на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България – SmartMoney.bg. Вярвам, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Имам повече от 11 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Моята мисия в живота е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансова си грамотност.

Александър Николов е портфейлен мениджър на ДФ Адванс Източна Европа и заместник-председател на Съвета на директорите на Карол Капитал Мениджмънт. В Карол Капитал Мениджмънт е от създаването на дружеството през 2003-та година, също така участва в инвестиционния съвет на Адванс Инвест. От началото на 2006-та година застава начело на екипа, който подготвя създаването на договорен фонд Адванс Източна Европа, а в момента е негов портфейлен мениджър.

Христо Попов, изпълнителен директор на Fast Track Europe. Христо Попов е основател на 31 компании в сферата на търговията, бързо оборотните стоки, недвижимите имоти, Интернет търговия и други. През последните 10 години е осъществил над 90 сделки с недвижими имоти, управлявал е 8 сливания и е извършил 3 успешни продажби на компании.

Ангел Рабаджийски има над 10 г. опит в областта на капиталовите пазар. Лецинзиран брокер на ценни кница от КФН. Изпълнителен директор на ИП Карол. Член на Съвета на директорите на Централен Депозитар АД, член на Комитета по управление към Гаранционния фонд на ЦД. Награда мениджър на годината на Инвестиционен посредник 2008 г. – в-к „Банкеръ“.

Димо Димов е ръководител отдел „Международни пазари“ в ИП Карол с над 13 години опит в търговията на валутните пазари. Завършил е Финанси в СА “Д.А. Ценов” – Свищов. Активно търгува на световните финансови пазари, определя себе си като агресивен трейдър.

Йордан Калоянчев е брокер на международните пазари в Карол,  като търгува предимно с валутни двойки на Forex пазара. Като собствен стил на търговия Йордан определя по-консервативен и разумен подход към пазарите, уповаващ се най-вече на търпение и добрата дисциплина на трейдъра.

Георги ГеоргиевПортфейлен мениджър на ИД „Адванс Инвест“. Той е част от екипа на Карол Капитал Мениджмънт от началото на 2008 г. Започва работа като финансов анализатор на фондовите пазари за региона от Източна Европа (специално Русия, Румъния, България, Хърватска) и консултира клиенти, инвестиращи на тези пазари. От април 2012 г. е портфолио мениджър на най-стария български взаимен фонд – ИД „Адванс Инвест“. Притежава лиценз за инвестиционен консултант от КФН, като преди да започне работа в Карол има опит в структурите на Алфа Финанс Холдинг и Булброкърс.

Щелян Калчев, iброкер/собственик, iBrokers Plus. Недвижимите имоти са част от живота ми вече 11 години. Обичам работата и професията си! Заповядайте на семинара, за да разберете как да правите инвестиции в имоти с лекота и по правилния начин, като избягвате скъпоструващите грешки и излишния стрес. Кратка професионална визитка на Щелян: – Сертифициран брокер на недвижими имоти (Национално Сдружение Недвижими Имоти) – Сертифициран ментор по обучителни програми за брокери – Дългогодишен опит като консултант и мениджър в топ международни и български агенции – Управлява и развива екип от над 30 брокери в София и страната.

Мариян Йорданов, журналист и анализатор капиталови пазари в Investor.bg. Мариян Йорданов е първият служител в Инвестор.БГ АД – работи в компанията от края на 2000 г. до момента. За тези 13 години е заемал различни длъжности – главен модератор на коментарите във форума на Investor.bg, както и журналист и анализатор (отново в Investor.bg), главен редактор на Start.bg, Директор за връзка с инвеститорите, Оперативен директор. Имал е активна роля по стартирането на сайтовете Snimka.bg, Netkelner.bg и останалите проекти на групата.

Светослав Халачев, експерт в Животозастраховането. Аз съм Светослав Халачев, Дипломиран икономист магистър от УНСС /МИО/немска гимназия. Имам около 17-18 години разнообразен търговски опит основно в сферата на продажбите – модели B2B, B2C, маркетинга и финансовото бюджетиране и планиране.Работил съм за компании като Трансимпекс/ Столичния градски транспорт/Лукойл/Мтел/МаксТелеком/Евробет/ING – Животозастраховане и ING Пенсионно осигуряване/ Карол Стандарт – Животозастрахователен брокер.Понастоящем водя обучения и презентации, свързани с търговски умения и конкретни логики на животозастраховането, показани през личните финанси.