Коя е най-добрата инвестиция? Здравето?!

7 стъпки към по-добро финансово бъдеще
22.04.2014
10 урока за личните финанси, които научих преди да навърша 34
26.05.2014

Коя е най-добрата инвестиция? Здравето?!

Различните хора инвестират в различни неща. Нормално! 

Семейство, бизнес, дом, кариера, пътувания, образование, предмети, външен вид, проекти с обществена значимост, каузи, бизнеси, акции, движимо и недвижимо имущество и какво ли още не – това е малка част от „ценностите“ ни.

В същото време, все по-малко са тези, които инвестират в здравето си. Ненормално!

Сещаме се да отидем на лекар и да се лекуваме, едва, когато сме много болни и самолечението не помага. Но дори и тогава, вместо да си дадем сметка, че нещо в нас, нашето мислене, нашия начин на живот е грешно, ние се ядосваме, че сме болни. А заболяването проваля плановете ни…

Забелязали ли сте, че през последните години има все повече случаи на млади хора, заболели и починали от рак, инфаркт, диабет, простудно заболяване, лекувано с пренебрежение…? Или си криете главата в пясъка и не обръщате внимание на тази тенденция? Тези хора не са обърнали достатъчно внимание на здравето си, не са инвестирали в него.

Но, както е казал писателят Артур Морена: „Времето спира за мъртвите“. А ние, живите, продължаваме все така безпощадно да правим планове и да инвестираме. Във всичко друго, но не и в здравето си.

Нашият живот днес е улеснен максимално – компютри, смартфони, интернет, лични и служебни автомобили, годишен отпуск… Всички тези благини обаче се оказват вредни – не ни дават и минута спокойствие, тишина и почивка. Използваме всеки ресурс на ежедневието си, за да… работим още и още, да увеличим умората си и да си навредим максимално! Ненормално!

Инвестиращите хора (но не в здраве, а в изброените неща по-горе) знаят, че се преуморяват, че така са много предразположени към заболяване или дори вече са болни. Но това за тях не е причина да спрат; да забавят темпото.Мисълта, че са разбили здравето, живота и семейството си, че децата им ще растат без майка или баща, че никога няма да направят толкова много неща, понякога идва твърде късно. Тази мисъл отчаяно започва да търси здрави клетки в тялото, които да се преборят за живот. За съжаление, не винаги болният оцелява. Факт!

Ще възразите сега: как да инвестираме в здраве, като няма как да спрем да работим или да се забавляваме?

О, я стига! Винаги има как, има варианти, при това лесни и приятни за прилагане. Просто трябва да се помисли и потърси преди да е станало твърде късно!

Ето за какво говорим. През последните години все по-често виждаме реклами на хранителни добавки. Повечето от тях рекламират добавки за намаляване на теглото, но на практика има всякакви. Дори фалшиви (но това е друга тема)…

Хранителните добавки не са заместител на пълноценното и здравословно хранене! Те са вещества, които се приемат като добавка към основни храни и начин на живот, за да решат определен здравословен проблем.Добавките могат да влияят на различни групи органи и части на тялото, на настроения и състояния на духа. Те са аминокиселини, антиоксиданти, билки, витамини, имуностимулатори, мастни киселини, минерали – полезни елементи, които помагат за поддържането на функциите на организма, за да бъде във форма.

Продуктите на Nature’s Plus са в топ 3 на най-качествените инвестиции в здравето, наред с добрия сън, разнообразната храна и пълноценната почивка.

[box type=”shadow”]Хранителните добавки Nature’s Plus са 100% органични, без ГМО и глутен, преминали 21 теста за качество. Те се произвеждат от сертифицирана фирма, притежаваща водещи световни сертификати  – награди от Президента на САЩ, GMP сертификат за висококачествено производство, FDA сертификат от Американската фармацевтична организация и ORGANIC сертификат. В България хранителните добавки Nature’s Plus се дистрибутират ексклузивно от Хърс Интернешънъл ООД и може да си ги купите от аптеките и от www.hyrs.bg.[/box]

Защо да подобрите здравето си и удължите живота си с хранителни добавки?

Липсата на основни вещества и елементи в организма води до редица заболявания. А няма човек, на който да не му липсва нещо – иначе болните хора нямаше да са толкова много. Говорим за тенденция към увеличаване на сериозните заболявания и смъртността сред младите хора. Те инвестират във всичко друго, но не и в здраве! Живеят на пълни обороти, представят си, че са недосегаеми, че ще живеят вечно. Съревновават се с някой по-издръжлив от тях, бързат да го догонят, аааа… всичко това вреди! Когато започнат да мислят „правилно“ – за здравето си, за семейството, за малките неща от живота – вече е късно…

Хранителните добавки се приемат лесно и бързо – докато сте в движение, на работа, у дома. Те повлияват почти веднага на организма. Най-важното, предотвратяват евентуални бъдещи сривове и помагат за поддържането на високо здравословно ниво. Просто Работят! Те са една от най-разумните инвестиции в здравето, която можем да подарим на тялото, мозъка, сърцето, мускулите, организма си.

Изобщо не се колебайте повече! Не губете нито един миг от оставащото ви време! Погрижете се още сега това време да е максимално много! Радвайте се на живота и водете здравословен, и оптимално балансиран стил!

Ясен Деянов
Казвам се Ясен Деянов и помагам на хора и организации да увеличат продажбите си и да бъдат по-добре познати сред целевата им аудитория като развивам и подобрявам дългосрочно тяхното интернет присъствие – уебсайт, социални медии, онлайн реклама и много други. Най-хубавото е, че резултатите и ползите от извършената работа са статистически измерими. Също така, имам над 4 годишен опит в сферата на Маркетинга, Интернет маркетинга, Бизнес развитието и Продажбите, както и два Start-up-а зад гърба си.

7 Comments

 1. Мариана Евлогиева каза:

  “Продуктите на Nature’s Plus са в топ 3 на най-качествените инвестиции в здравето, наред с добрия сън, разнообразната храна и пълноценната почивка.” Я пак да преброим? Май въпросните прехвалени продукти твърдо са извън топ 3, защото 3 други неща вече са изброени в топ-а. Авторът явно има проблеми и със смятането… освен със запетайките и главните букви. Доста сериозни грехове като за човек, който претендира, че помага на другите да подобрят онлайн присъствието си?! (Въпросителната и удивителната отзад ги слагам, за да се чудят хората какво значат – както се чудят и на ?! в заглавието на статията.)

  Бих посъветвала читателите да се придържат към съветите за икономии и да си купят истински малини, зелен чай и т.н. вместо каквито и да е добавки.

  Подобни очевадно платени по един или друг начин публикации са под нивото на този сайт!

 2. Стойне Василев каза:

  Здравей Мариана, права си, че най-добре хората да ядат истинска храна като плодове и зеленчуци, вместо добавки, но има витамини и минерали, които по-трудно се набавят по естествен път или поне количеството на изядените естествени храни трябва да е много голямо. Аз също ползвам различни добавки и витамини, за да си ги набавя.

  Колкото до статията, публикувана е защото ние се стремим да помагаме на млади предприемачи да популяризират техните стартиращи бизнеси, защото този сайт е и за собствен бизнес. Правили сме го много пъти досега и не виждам нищо лошо в това.

 3. Galarad каза:

  Аз исках да коментирам веднага след публикуването на статията, но тъй като коментара ми е негативен, реших да изчакам поне още едно мнение.

  Специално за хранителните добавки смятам, че качествените такива са полезна прибавка към здравословното хранене. Не ми хареса обаче стила и тона на статията, звучи писана като за неориентирани и наивни хора. Статията не поднася информация, която може да разшири кръгозора на читателите, а ги поддтиква към купуване на определен продукт. Това е типична платена рекламна статия и независимо, дали Тони е взел или не е взел пари за нея, според мен снижава нивото на блога.

 4. Стойне Василев каза:

  Galarad, аз също изчаках поне още едно мнение, преди да реагирам. Съгласен съм, че статиите на авторите трябва да отговарят на определени критерий, за да може качеството на сайта да се повишава. Ще добавя услуга за представяне на продукти и услуги, които ще са означени като “платена публикация”, за да е максимално прозрачно.

  В същото време, не ми харесва практиката в българските телевизии, например. Когато има добра новина, свързана с частна компания, или новината липсва или името на компанията не се казва. Когато, обаче, има кражба от баннков клон, например, се казва коя е банката и логото ѝ се показва в “набит” кадър. Досега е имало много публикации в които съм хвалил продукти и услуги, от които съм доволен. Имало е и статии с имена на компании и марки, от които съм останал крайно недоволен.

  Това, обаче, което е факт е, че досега не съм вземал пари, за да напиша или публикувам някоя статия.

 5. Mира каза:

  Има много по-важни неща, с които да започнем да инвестираме в здравето си преди хранителните добавки:
  1. Да се осъзнаем, че всъщност работим и се състезаваме като обезумели, за да можем да си купим поредната вещ от зомби-рекламата, която всъщност не ни прави по-щастливи;
  2. Да вземем да си пренаредим приоритетите и да се осъзнаем кои са наистина важните неща. За предпочитане преди да станем на 65 и да се запитаме “И за кво ми беше всичко това?” хахаха;
  3. Следва автоматично намаляване на стреса и негативните емоции за сметка на удоволствието от живота;
  4. Спорт, природа, балансирано хранене, вода, любов, йога, айкидо и т.н.

 6. Стойне Василев каза:

  Мира, много ти благодаря за коментара. Напълно съм съгласен с това, което казваш и се стремя да си преподредя малко живота в момента, за да не чакам да стана на 65 години 🙂

 7. Ясен каза:

  Наистина здравословното хранене, по възможност домашно приготвени и отгледани продукти е на първо място. Достатъчното количество вода приемана дневно, също! Хранителни режими…. бог дал. Кой от тях е полезен и кой не, темата е изключително дълга за да бъде обсъдена в коментарите на сайта.

  Но все пак, не забравяйте, че съществуват случаи, в които приемането на хранителни добавки като Фолиева Киселина, Пренатал и други е неизбежно. Вярвам знаете, че лекуването с лекарства уж помага на някой от органите ви, но вреди на поне други три. Същото, не може да бъде твърдено за хранителните добавки, защото ако не помагат, то поне не вредят на тялото ви.

  И все пак, да не забравяме, че всичко е относително и че статията споделя частен случай. Винаги може по-добре и повече 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.