Кой печели безплатните пропуски за „Стартиране на бизнес с нулев бюджет“

Спечелете 2 безплатни пропуска за „Стартиране на бизнес с нулев бюджет”
08.04.2013
„Управлявай умно парите си“ – публична лекция в УНСС на 16 май
07.05.2013

Кой печели безплатните пропуски за „Стартиране на бизнес с нулев бюджет“

Преди да ви кажа кой печели двата пропуска за семинара „Стартиране на бизнес с нулев бюджет“ искам да благодаря на всички, които се включиха в играта. За да участвате, трябваше да отговорите на въпроса  „Колко пари минимум ще ви трябват, за да стартирате бизнес и какъв би бил той?“. Коментарите под статията наистина ме обнадеждиха, че в България все още има бъдещи и настоящи предприемачи, за които по-важна е идеята и пазарната ниша, отколкото инвестицията в даден бизнес. Представените идеи са напълно приложими и изискват, ако не нулев, то доста минимален капитал, за да се стартират.

И така до крайния срок за участие 14 април в играта се включиха точно 16 души, а ето и техните имена по реда на коментарите им:

 1. Георги Георгиев
 2. Весела Тончева
 3. Мартина Маринова
 4. Борис Бачев
 5. Георги Петрушев
 6. Кремена
 7. Владимир Йонков
 8. Александър Георгиев
 9. Dude
 10. Алекс Попов
 11. Георги
 12. Красимир
 13. Николай Ненков
 14. Arodoet
 15. Ивайло Димитров
 16. Емил Калибрадов

Имената на победителите бяха изтеглени на случаен принцип измежду всички участници, съгласно регламента на играта. От купата с лисчетата беше изтеглена и една резерва в случай, че спечелилите не могат да присъстват или не потвърдят участието си.

И така…пропуските за семинара печелят…

№3 Мартина Маринова

№13 Николай Ненков

Ако някой от тях не може да се възползва от билетите, на конференцията ще отиде:

№4 Борис Бачев

Честито на късметлиите! Ще се свърза с тях по e-mail и ще очаквам да ми потвърдят тяхното участие в най-кратки срокове.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

0 Comments

 1. Георги каза:

  Здрасти Тони,

  Само да отбележа, че единия от спечелилите не отговори на условието.

  “Условието е съвсем просто – трябва да оставите коментар под тази статия, в който да отговорите на въпроса „Колко пари минимум ще ви трябват, за да стартирате бизнес и какъв би бил той?”

  Всеки можеше да напише “Бих стартирал с 20 лева, ама няма да кажа какво и как.”

  Поздрави,
  Георги

 2. Алекс Попов каза:

  Здравейте. Моите уважения, но съм съгласен с Георги. Вярно е, че и моят отговор не беше пълноценен, но другите бяха още по-неточни и непълни. Честито на печелившите ;), в случай, че не са им нужни пропуските, могат да ми пишат на имейла 😀 🙂

 3. @Георги, Алекс – Приех, че Николай отговаря до някъде на условието и може да участва в играта. Той все още не ми е потвърдил и ако не го направи до днес вечерта, ще дам пропуска на първата резерва Борис Бачев, който вече потвърди, че ако някой се откаже, той ще се възползва от безплатния билет.

 4. Георги каза:

  Здрасти Тони,

  Както писах и по-рано, не ми е за пропуските, но все пак не е коректно да публикуваш условията и после по твоя преценка да печелят хора, които не отговарят на тях.

  Тук ме изгуби като фен и автор на статии.

  Поздрави,
  Георги

 5. Съжалявам, Георги, за твоето решение. За съжаление, мога да дам само два пропуска за семинара. Знаеш, че се случва да се дисквалифицират състезатели след финала. Тъй като не искам да е еднолично решение, ако и другите читатели мислят като теб, ще дам директно пропуска на Борис, който е изтеглен като резерва, защото този сайт го правя за вас – читателите, а не за мен.

 6. Алекс Попов каза:

  Здравей Бат Тони. Всеки знае, че няма как да се угоди на всички, невъзможно е :D. Няма как всички да спечелят пропуски. Но мисля, че Николай се отнесе малко несериозно към задачата и към твоята работа, и към другите участници.
  Бат Тони ценя твоите финансови съвети. Малко хора биха направили сайт и да говорят за техните знания в областта. 🙂

 7. Не мисля, че тази ситуация е подобна на българския футбол – съдията ограби труда на момчетата 🙂

  Както и да е. Николай не потвърди участието си и пропуска отива при Борис Бачев. Нещастието за един е късмет за друг.

 8. Кремена каза:

  Аз съм на мнение, че нито един от двамата спечелили според теб /надявам се да може да си говорим на `ти`/, Тони, са изпълнили посоченото от теб условие. И наистина мисля, че е безотговорно човек да не си държи на думата и затова ще те помоля да постъпиш мъжки и да поканиш Борис Бачев. Причината за Николай, изказана от Георги, се подкрепя и от мен. Относно Мартина, нека кажа, че тя иска да доразвие бизнеса на баща си чрез вложение в реклама. Евала, ама все пак условието беше какъв бизнес може да се стартира с минимум средства, а не на какъв да се даде тласък. Извинявай, че ще те заподозря в желание за бъдещи бизнес-контакти, ако си любител на моторите, но аз оставам с такива впечатления. Мисля, че пропусна нещо важно в условието на задачата, но ако и с него нямаше да имаш намерение да се съобразиш, все тая, че си го пропуснал :)) Аз бих заложила не само на минимума капитал, но и на печалбата. Не ме разбирай погрешно, но това, което аз изказах като идея, мисля, че е най-печелившето от всичко споделено. Сега ще се обоснова, като се надявам след 5 г. да мога да се похваля, че съм била права. Аз ще вложа около 500 лв, не повече в идеята си, за което след 5 г. мисля да съм спечелила около 100000-200000 лв. Как ли? Много лесно – чрез оперативни методи /тук е редно да спомена, че в МВР спечелих повече знания, отколкото пари/ ще издиря пострадали от ПТП, чиито права ще потърся и защитя в съдебна зала. На месец ще ми бъде необходим по един наследник на починал при ПТП. Делото ще приключи в най-лошият случай след 5-6 г., като от гражданския иск наследниците ще получат около 50000 – 150000 лв, а за мен ще останат 20-30 %, според договорката, т.е. от 10000 до 45000 лв. Мисля да поемам годишно около 10 такива дела, а след 5 г., когато вече колелото се е завъртяло, годишния ми приход ще е минимум 100000 лв. И всичко това с цената на образованието ми, знанията и опита ми. Е, понеже няма да вземам нищо от пострадалите, докато не си получат обезщетението, ще се издържам от другите ми дела. Ще влагам и около 100 лв. месечно за реклама под формата на плакати, визитки и сайт. Казвам всичко това не за да се хваля по някакъв начин /моля ви, не ме разбирайте така/, а за да покажа, че е важен размера на печалбата, а не само на вложеното. То и аз мога да вложа само 5 лв, ама да си остана със загубата им. Не е ли така? А сега, докато чакам следващият коментар по темата, отивам да си ближа раните, че дори и за нещо толкова несъществено /моля те, не се засягай/, няма справедливост. Може би трябваше да дадеш възможност и тези, които са взели думата по зададената тема, да оценят конкурентите си, като се мотивират.

 9. Кремена, за начало – не съм любител на моторите, както и не познавам нито Мартина, нито Николай. Вече дадох пропуска на Борис – може би и съдбата се намеси. Ако може и аз да кажа какво мисля по така създалата се ситуация.

  Тези два пропуска за семинара са ми предоставени от организаторите и можех да ги дам на някой мой приятел, а желаещи не липсваха. Условието реших да е такова, не за да е някакъв вид конкурс с научни разработки и мотиви, а всеки да си каже какво мисли по темата със стартирането на бизнес и какви пари ще са му нужни за това. Не знам защо, дори в това ми искрено желание двама от читателите да отидат безплатно на един полезен семинар, трябва да има някаква несправедливост и всемирна конспирация.
  Може просто да честитим наградата на победителите и да се надяваме следващия път ние да сме на тяхно място.

  Не си мислете, че винаги има някой с предимство или откровен връзкар – всеки сам кове своята съдба и всичко зависи от неговите решения. Да, и късмета помага, но не винаги. Загубите трябва да ни правят по-силни, а не да казваме “Явно има нещо”.

  В тези думи няма нищо лично, просто нека всеки помисли и направи извод за себе си.

  Сега, за твоята идея – аз съм този бранш (с ПТП-тата) и мисля, че има нужда от подобна “услуга” и ти пожелавам успех.

 10. Емил каза:

  Честито на печелившите! Според мен няма никаква конспирация.

  Все още се чудя дали да ходя на събитието, имам възможност утре да разговарям с един от лекторите и тогава ще реша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.