Кой е победителят в конкурса „Стани автор при Бат’ Тони”?

В собствено жилище, но на тясно
14.06.2013
Собствен бизнес? О, това не е за мен
17.06.2013

Кой е победителят в конкурса „Стани автор при Бат’ Тони”?

Народът реши! На 18 февруари тази година стартирах един проект с награда книга и покана за автора на най-добрата статия да се присъедини към екипа на SmartMoney.bg със собствена рубрика. В конкурса участваха шест автора с техните материали на различни теми. Методът за определяне на победителя беше анкета, в която всеки можеше да гласува за тази статия, която най-много му е допаднала. Самото гласуване беше много динамично и до последния момент не се знаеше кой ще спечели наградата.

Все пак, при приключването на анкетата (в 24.00 часа на 12 юни 2013 година, две седмици след нейното начало) с най-много гласове е Светослав Стоянов и неговата статия Не е ли време да подобрите своето онлайн присъствие? Явно интересите му в областта на SEO и интернет маркетинга са дали резултат, защото 36,92% от читателите на сайта са дали гласа си за него.

Светослав ще получи книгата Защо купуваме? Наука за пазаруването на Пако Ъндърхил. Книгата е много ценна, не само защото вече не може да се намери в книжарниците (аз трябваше да ходя до издателството, за да купя една от последните бройки), а и защото е световен бестселър за психологията на продажбите и базирана на детайлно 20-годишно проучване на поведението на клиентите в местата за продажба. Книгата е написана на много достъпен език и принципите в нея са напълно приложими за България.

Авторът на най-добрата статия според читателите, получава и покана да има своя рубрика в сайта за финансово образование SmartMoney.bg. Надявам се, той да се възползва от нея, за да популяризира себе си и проектите, с които се занимава.

На второ място (само с 0.3% разлика от победителя) се класира Владо Узунов и неговата статия НЛП в бизнеса.

Честито още веднъж на Светослав. Ще се свържа с него, за да се разберем как може да получи наградата си.

Ако подобни конкурси ви харесват, ще организирам и за в бъдеще подобни. Според мен, най-много спечелиха читателите на сайта, които имаха възможност да прочетат 6 страхотни статии на различни теми и с различни гледни точки.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

10 Comments

 1. Честито на победителя и от мен! Пожелавам успех на всички участници и читатели! Дано отново да имаме възможността се срещнем в някой конкурс организиран от Бат` Тони.

 2. Владимир Узунов каза:

  Как не те досрамя да напишеш “народа реши” и че гласуването е приключило на 12.06. след онова, което се случи в петък 14.06.?
  Вече второ поредно състезание се дъниш.
  Не съм за книгата, но… въпросът е принципен.

 3. Владимир Узунов каза:

  Това беше последния път, когато влизам тук. Айде със здраве!

 4. За какво става въпрос? Анкетата приключи точно две седмици след нейното начало, т.е. на сутринта на 13 юни (някъде към 7.00 часа сутринта, защото предишния ден си легнах преди 12 часа). А какво се е случило в петък сутринта? Говориш все едно е имало някакво кръвопролитие.

  Явно пак има недоволни. Къде сгреших пак? Конкурс, участници и гласуване на читателите в анкета. Как точно съм манипулирал гласуването не мога да разбера.

  Не искам да вадя заключения, но защо всеки в тази държава си мисли, че точно той е прецакан и има всемирна конспирация организиране от китайците, от руснаците, от военните или от бай Шиле. Приемайте малко по-спокойно загубите. Научуте се от тях. Тове е съвет, който ще ви се отплати в бъдеще. Аз вярвам, че всеки сам определя съдбата си. Ако винаги си мислиш, че точно ти няма да спечелиш, то така и става. Нали знаете защо около българския казан в ада няма дяволи. Явно съм малко емоционален, но стига с този негативизъм.

  За съжаление, тази книга е изчерпана вече, иначе щях да я купя и да я подаря на Владо, ако това ще го накара да се почувства по-добре. Но, тогава той няма да е научил най-важния урок – “Не може винаги да печелиш. Трябва да се учиш от грешките си”. В училище имах една съученичка, която винаги искаше да й пишат шестици (дори 5 1/2 искаше да си оправи на 6). Тя не знаеше да губи. За съжаление, сега живота и пише само двойки, защото не научи един от важните уроци на този свят.

  Дори най-добрите ми намерения се приемат със съмнение. Организирах конкурс. Избрах и награда, която специално търсих и ходих чак до издателството, за да я купя. След това не избрах аз победителя, а вие. И сега имало пак някакви манипулации. Колкото и да ми е неприятно да го кажа, засега спирам с игрите и наградите.

 5. Владо, може ли да обясниш на читателите за какво става въпрос, защото аз поне не разбирам, а и не искам да цитирам лична кореспонденция. Как точно съм се “издънил”, защото хвърляш някакви обвинения без никакви доказателства?

 6. The Cat каза:

  Владо, и на мен не ми допада особено статията – победител. Прекалено е тривиална. Мисля, че ти заслужаваше да спечелиш.

 7. Galarad каза:

  Аз си мисля, че това е незначителна дребнавост. Ако приемем, че блогът на Тони е полезен, тогава е ирационално и глупаво на база на някакъв спечелен или загубен конкурс (аз не гласувах въобще) и някаква награда за 20-30 лв. да се лишиш от ползите на блога и да кажеш “Това беше последния път, когато влизам тук. Айде със здраве!”

  Ако блогът не е полезен, тогава защо си си губил времето не само да коментираш, но и да пишеш статия?

  Бих казал на Тони keep calm and carry on. И да, спри с награди и игри за сметка на повече статии за управление на пари, инвестиции, реални примери от бизнеса, истории за провали и успехи и т.н.

 8. Galard, прав си. Това не е блог за игри. Пропуските и книгите ще давам на приятели, които ще го оценят. В бъдеще ще наблегна на статиите, за да няма повече разсърдени.

 9. Мария каза:

  До Стойне Василев :
  Здравейте , името ми е Мария Попова . От град Варна съм . Искам да стартирам свой собствен бизнес – хранителен магазин . Как мога да се свържа с вас ? Това е моят имейл jassm@abv.bg

 10. Стойне Василев каза:

  Здравей Мария,

  Може да ми пишеш на info@smartmoney.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.