Какво е Детска финансова академия?

Детска финансова академия е цялостна програма, която се състои от четири отделни нива. Всяко ниво надгражда и доразвива останалите и е насочено към усвояване на финансови и предприемачески знания и умения, необходими за цялостното развитие на детето, превръщането му в мислещ и разбиращ човек и изграждането на бъдещото му богатство и финансова независимост.

ЗА КОГО е предназначена детската академия?

За деца от втори до четвърти клас (включително)

КАК се провежда?

Онлайн през платформата Zoom

КАКВА Е ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА на отделните нива?

Всяко ниво е с продължителност от 8 месеца

КОГА започват Ниво 1 и Ниво 3?

От 28 септември 2024 година до 17 май 2025 година

КОГА се провеждат занятията?

Занятията се провеждат всяка събота, както следва:

 • Ниво 1 от 16:00 часа

 • Ниво 2 от 11:30 часа

 • Ниво 4 от 10:00 часа

КАКВА е продължителността на занятията?

Всяко занятие е с продължителност от 60 минути

КАКВО ДРУГО е включено в курса?

Q&A сесия с родителите, на която ще обсъдим постиженията на децата, ще отговорим на всички въпроси, свързани с финансовото им образование и ще споделим практични съвети

 
target-777

Искате ли Вашето дете да цени парите и да бъде отговорно при управлението им?

wallet

Искате ли Вашето дете да бъде умее за задоволява всички свои желания без да е необходимо непрекъснато да иска от вас да го правите?

personality

Искате ли да го предпазите от финансовите проблеми, с които вие сте се сблъсквали?

investing

Искате ли да знае как парите да работят за него, а не то за тях?

education

Искате ли да има повече знания за това как действа икономиката в една държава и как тя се отразява на личните му финанси?

business-and-finance

Искате ли Вашето дете да знае как да печели допълнителни пари?

 

Детска финансова академия ще осигури всичко това за Вашето дете

ЗАЩО ФИНАНСОВОТО ОБРАЗОВАНИЕ НА ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ОТ РАННА ДЕТСКА ВЪЗРАСТ?

Случвало ли Ви се е да си кажете: “Само ако знаех това по-рано, днес всичко щеше да бъде различно”? Мислите ли, че можехте сега да имате повече финансови успехи, ако бяхте научили някои неща по-рано? Е, не можете да върнете времето назад, но можете да се погрижите Вашите деца да получат по-добър старт в живота и да постигнат повече. 
 
Нашата програма цели да помогне на децата от най-ранна възраст да бъдат подготвени за реалния живот, да придобият знанията и уменията, от които всеки успешен човек се нуждае. И всичко това по един забавен, увлекателен и уникален начин на преподаване.

КАКВО НЕ СЕ ПРЕПОДАВА В УЧИЛИЩЕ?

Държавната образователна система дава голям набор от знания на нашите деца, но много от тях остават напълно неприложими в реалния живот.
За съжаление, децата излизат от училище без могат и да знаят как да преодоляват ежедневните финансови предизвикателства на времето, в което живеят.
Не е така в икономически развитите страни, както и в някои скъпоструващи частни училища, където в учебната програма е включено изучаването на лични финанси. Придобиването на знания за взимане на правилни финансови решения създава предпоставка следващото поколение да има повече финансови успехи.
Целта на нашата програма е да запълни тази празнина в образователната система и да създадем среда, в която децата да бъдат добре подготвени и предпазени, доколкото е възможно, от бъдещ финансов провал.
Нашата мисия е да дадем добро финансово образование на децата и да ги научим как да превръщат парите, които печелят чрез своята професия, в богатство и финансова сигурност за цял живот.

Детска финансова академия помага и на родителите

 • Помагаме на родителите, като даваме на децата необходимите знания за света на парите, които да им помогнат да станат независими и успешни възрастни.
 • Помагаме на родителите, които нямат необходимите знания, време или подход, за да възпитат и обучат децата си по начин, който ще им осигури финансови успехи в бъдеще.
 • Помагаме на родителите, като спестяват пари и не изпращат децата си в скъпоструващи частни училища, в които да научат всичко за парите.

Защо да запишете Вашето дете в детска финансова академия?

Дългосрочно развитие

Това е дългосрочна образователна система за деца, включваща 4 нива, всяко от които с продължителност от 8 месеца. Нашата програма е насочена не само към усвояване на знания, а към изграждане на начин на мислене, което не може да бъде постигнато с краткосрочен курс.

Избягване на скъпоструващи грешки

Всяко дете ще получи знания и умения срещу цена, която е в пъти по-ниска от скъпоструващите финансови проблеми, с които биха се сблъскали в бъдеще, ако не са подготвени за тях.

Не се учи в училище

В училище децата не получават знанията и уменията, които са им необходими за изграждане на тяхното бъдещо богатство. А Детска финансова академия прави точно това – подготвя децата за реалния живот.

Реални примери и трупане на опит

Ние знаем, че децата учат най-добре с помощта на реални примери и чрез трупане на опит, а не като наизустяват сложни и непонятни термини. Затова нашата програма включва учене чрез създаване на проекти, отразяващи ситуации от живота. Всяко дете е мотивирано да приложи наученото още на момента.

КАКВО ВКЛЮЧВА ДЕТСКА ФИНАНСОВА АКАДЕМИЯ?

personal

Първо ниво

ЛИЧНИ ФИНАНСИ

-Какво са парите и за какво служат?

- Как се създава богатство?

- Какво трябва да знаем и можем, за да бъдем богати?

- Как се прави личен бюджет?

- Как да разпределим парите си, така че да ни стигат?

- Как да харчим разумно парите си?

- Как да се научим да спестяваме?

- Как парите ще ни помогнат да постигнем целите си?

- Как да направим финансов план на нашето бъдеще?

- Как да защитим парите си?

- Как да осигурим старините си?

funds

Второ ниво

ИНВЕСТИРАНЕ

- Какво е инвестиране?

- Как инвестирането ще ни помогне да изградим нашето богатство?

- Как да накараме парите да работят за нас?

- Какво трябва да знаем, за да станем добри инвеститори?

- Какво е фондова борса и как работи тя?

- В какво може да инвестираме?

- Как да изберем подходяща инвестиция за нас?

- Как да изградим нашето портфолио?

shop

Трето ниво

ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

- Каква е разликата между служител и предприемач?

- Струва ли си да имаме собствен бизнес?

- Как да създадем собствен бизнес?

- Как да намерим бизнес идея?

- Как да създадем бизнес план?

- Как да разберем дали бизнесът ще е успешен?

- Колко пари ни трябват, за да стартираме нашата дейност?

- Как трябва да направим, за да бъде успешен нашият бизнес?

gdp

Четвърто ниво

ПАРИТЕ И ИКОНОМИКАТА

-Как работи икономиката и ролята на парите в нея?

-Кои са участниците в икономиката?

-Как икономиката на държавата се отразява на личните ни финанси?

-Какво са данъците?

-Какво е инфлацията?

-Какво правят банките?

-Какво са заемите?

-Как да изберем подходящ кредит?

Защо Детска финансова академия има 4 нива?

Най-устойчивите навици и мисловни модели за управление на парите, които сме изградили, са закодирани в нас още от най-ранна детска възраст и са ни трябвали години, за да бъдат те част от нас.

Поради тази причина цялостната програма на Детска финансова академия е с по-голяма продължителност и включва 4 нива, насочени не само към придобиване на така важни знания и умения за боравене с пари, но и към изграждане на начин на мислене и създаване на ценни навици за тази цел.

А темите в отделните нива са взаимносвързани и всяко ниво доразвива и надгражда знанията и уменията от предходните. Затова, ако се пропусне някое от тях, има риск да се получи „дупка“ в знанията и детето да изпита повече затруднения при изграждането на финансовите му навици.

Запишете Вашето дете още СЕГА!

Стандартен пакет

138левана месец*

 • 30 урока по 60 минути през платформата ZOOM
 • Допълнителни видео материали
 • Малки групи, осигуряващи индивидуално внимание на всяко дете
 • Доказан метод на преподаване
 • Интерактивни уроци
 • Постоянна подкрепа на всяко дете
 • БОНУС: Q&A сесия с родителите, на която ще обсъдим постиженията на децата, ще отговорим на всички въпроси, свързани с финансовото им образование и ще споделим практични съвети.
 • *Общо 2 вноски по 552 лева

Регистрация

Запишете своето дете до 31 август 2024 г. (включително) и ще получите 70 лева отстъпка от редовната цена, като въведете промокод GIFT70

*Ако Вашето дете не е преминало обучение в SmartMoney Kids, а искате да го запишете във второ ниво, ние ще се свържем с Вас, за да уговорим кратка онлайн среща с Вас и Вашето дете, на която да се уверим, че то има нужната основа от знания, включени в програмата на предходното ниво. Това е предвидено с цел Вашето дете да не изпита затруднения, а само и единствено удовлетвореност от надграждането на собствените си знания и финансови постижения по време на курса.

Начин на плащане и 100% гаранция за удовлетвореност

Плащане и отстъпки

Бъдете от първите, които ще запишат своите деца в новото издание на Детска финансова академия и се възползвайте от нашите отстъпки:
 • Ако запишете Вашето дете до 31 август 2024 година (включително), ще получите 70 лева отстъпката от редовната обща цена на курса с промокод GIFT70
 • Ако запишете две или повече деца от едно семейство, второто и всяко следващо ще получат 100 лева отстъпка от редовна обща цена на курса с промокод FAMILY100
 • Ако запишете Вашето дете заедно с негови приятели*, всяко от тях ще получи допълнително 10 лева отстъпка от редовната обща цена на курса. Останалите отстъпки също важат. За да се възползвате от тази допълнителна отстъпка, трябва да въведете промокод FRIEND10, а екипът на SmartMoney Kids ще се свърже с Вас.
*Приятелите не е задължително да се обучават в една група. Разпределението може да бъде на база ниво и възраст.
**Общата отстъпка ще зависи от броя на приятелите, които се запишат
*** Например, ако се запишат 5 деца, всяко от тях ще получи допълнителна отстъпка от общата цена на курса в размер на 50 лева.

Начин на плащане

Плащането може да бъде направено на две равни вноски:
Първа вноска (за първите 4 месеца от курса) се заплаща в срок до 5 работни дни след записването на детето
Втора вноска (за останалите 4 месеца) се заплаща до 31 януари 2025 година
Плащането може да бъде направено еднократно:
Ако изберете този начин на плащане, ще получите допълнително 20 лева отстъпка от редовната обща цена на курса.
Детето се счита за записано след направено плащане и потвърждение от наша страна.
Побързайте, защото групата е малка и се запълва бързо, а следващото издание ще бъде през 2025 година!

Банкова сметка

Данните за банковия превод са следните:
СМАРТ УНИ БЪЛГАРИЯ ЕООД
IBAN: BG75FINV91501016984412

BIC: FINVBGSF
Банка: ПИБ
Основание: Детска финансова академия 2-4 клас
100% guarantee
Ние от SmartMoney Kids сме убедени в качеството на нашите обучения и предоставяме 100% гаранция за удовлетвореност!
Запишете детето си, доведете го на първата среща и ако по някаква причина останете разочаровани, ние ще ви възстановим цялата заплатена сума.

До началото на Академията остават:

00

дни


00

часа


00

минути


00

секунди


КОЙ Е ЛЕКТОРЪТ?

Казвам се Адриана Манолова и съм основател на SmartMoney Kids. По професия съм юрист, но с времето открих, че моята сила е да помагам на хората да постигат своята финансова независимост.
В работата ми като финансов консултант установих, че най-честата причина за финансовите проблеми, е липсата на достатъчни знания не само за това как да управляват своите лични финанси, но и как могат да изградят богатство и финансова независимост.
Като майка на две деца, приех за моя мисия да създам начин да помогна на всички подрастващи да бъдат напълно подготвени за живота след завършване на училище и да знаят как да изградят своето богатство, като им дам нужните знанията и умения.
Така се роди идеята за създаването на SmartMoney Kids и Детска финансова академия, където осигурявам всички необходими ресурси, благодарение на които децата да израснат като мислещи, отговорни, предприемчиви, финансово стабилни и щастливи възрастни.

Често задавани въпроси

 
1Задължително ли е да запиша дете ми и на четирите нива?
Записването за всяко ниво е отделно. Може да спрете по всяко време. Но за по-голям шанс за успех в живота и усвояване на всички необходими знания и умения за изграждане на богатство, препоръчваме детето да изпълни цялостната програма.
2Мога ли да се запиша детето ми за второ или следващо ниво без да е минало през предходните нива?
Нивата са в тази последователност, защото знанията в тях се надграждат и доразвиват. Ако се пропусне някое от тях, има риск да се получи „дупка“ в знанията и детето да изпита повече затруднения в усвояването на информацията. В случай, че детето има нужните знания от дадено ниво, може да бъде записано на следващото.
3Кога резултатите от курса ще станат видими и ще разбера, че детето ми се справя добре с парите?
Истината е, че уменията за добро управление на личните средства се градят цял живот. За разлика от усвояването на други знания, при които резултатите стават видими много бързо, при финансовото образование не е точно така. Причината се крие в това, че то е съвкупност от много качества и умения, които трябва да се развият в детето, за да може то спокойно, уверено и правилно да управлява своите пари.
4Трябва ли родителите да присъстват по време на уроците?
По време на срещите родителите не участват. Дори е за предпочитане децата да бъдат в отделна стая, за да се избегне евентуалното изпитване на притеснения, когато участват в дискусиите.
5Ще има ли запис на занятията?
Да. Всички уроци ще бъдат записвани и децата ще имат достъп до тях докато трае курсът. Но ние препоръчваме да присъстват на всички уроци. Това ще гарантира тяхната 100% ангажираност.

Имате други въпроси? Потърсете ме!


имейл: adriana.manolova@gmail.com


Телефон: +359 898885035