Кариера с кауза

Неизбежността на иновациите
13.05.2014
SmartMoney.bg на 1 година
27.05.2014

Кариера с кауза

Когато за първи път видях плаката на тази инициатива, много се впечатлих от посланието. Малко по-късно разбрах каква е идеята и се свързах с организаторите да предложа SmartMoney.bg да стане медиен партньор на това събитие. Причина е, че ние винаги сме подкрепяли хората да намерят най-подходящата за тях реализация.

И така, на 31 май 2014 година (събота) в двора на Софийския университет ще се проведе второто издание на „Кариера с Кауза“ – първият форум за кариерно развитие, посветен изцяло на професионална реализация в неправителствения сектор. По време на форума посетителите ще могат да се запознаят със свободните позиции в неправителствени организации, развиващи дейност в различни обществени сфери.

Събитието е подходящо както за хора, които имат желание за доброволен труд, така и за търсещите стаж и работа в сектора, независимо дали имат натрупан трудов опит в дадена сфера или са в началото на кариерното се развитие. Едно от основните предимствата на неправителствения сектор е, че той предлага също толкова добри възможности за старт на успешна кариера, колкото и работата в частния. Сред най-важните плюсове обаче несъмнено се нарежда фактът, че работата и придобиването на опит е обвързана с кауза, ценна и полезна за обществото.

„Кариера с Кауза“ цели да се превърне в достъпна платформа, чрез която всеки може лесно да открие инициатива, отговаряща на собствените му интереси. Тази година кариерният форум ще събере на едно място неправителствени организации, развиващи дейност в различни обществени сфери като екология, подпомагане и развитие на гражданско общество, човешки права, култура и туризъм, човешки ресурси, благотворителност, здравеопазване, социални услуги и други. Пълен списък на присъстващите, както и информация за предлаганите от тях позиции, е достъпна в сайта на събитието – http://karieraskauza.eu.

Ето и плаката на инициативата:

Кариера с кауза

Организатор на „Кариера с Кауза“ е Сдружение „Ре-Акт” – неправителствена организация, която работи за нуждите на българските младежи и децата в неравностойно положение. От създаването си през 2010 година сдружението реализира редица проекти, сред които „Практически умения за професионална реализация“ по програмата „Младежта в действие“ на Европейската комисия, оборудването на библиотека и компютърна зала в Дом за сираци „Асен Златаров“, както и редица обучения на възпитаниците на ВУИ „Ангел Узунов“ в гр. Ракитово.

През 2013 година организират първото издание на кариерния форум „Кариера с Кауза“, който привлича 33 неправителствени организации и над 1,000 посетители. Повече информация относно дейностите на сдружението е достъпна на http://re-act.bg.

Ще се видим на 31 май в двора на Софийския университет

Стойне Василев
Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.