Кариера с кауза

Неизбежността на иновациите
13.05.2014
SmartMoney.bg на 1 година
27.05.2014

Кариера с кауза

Когато за първи път видях плаката на тази инициатива, много се впечатлих от посланието. Малко по-късно разбрах каква е идеята и се свързах с организаторите да предложа SmartMoney.bg да стане медиен партньор на това събитие. Причина е, че ние винаги сме подкрепяли хората да намерят най-подходящата за тях реализация.

И така, на 31 май 2014 година (събота) в двора на Софийския университет ще се проведе второто издание на „Кариера с Кауза“ – първият форум за кариерно развитие, посветен изцяло на професионална реализация в неправителствения сектор. По време на форума посетителите ще могат да се запознаят със свободните позиции в неправителствени организации, развиващи дейност в различни обществени сфери.

Събитието е подходящо както за хора, които имат желание за доброволен труд, така и за търсещите стаж и работа в сектора, независимо дали имат натрупан трудов опит в дадена сфера или са в началото на кариерното се развитие. Едно от основните предимствата на неправителствения сектор е, че той предлага също толкова добри възможности за старт на успешна кариера, колкото и работата в частния. Сред най-важните плюсове обаче несъмнено се нарежда фактът, че работата и придобиването на опит е обвързана с кауза, ценна и полезна за обществото.

„Кариера с Кауза“ цели да се превърне в достъпна платформа, чрез която всеки може лесно да открие инициатива, отговаряща на собствените му интереси. Тази година кариерният форум ще събере на едно място неправителствени организации, развиващи дейност в различни обществени сфери като екология, подпомагане и развитие на гражданско общество, човешки права, култура и туризъм, човешки ресурси, благотворителност, здравеопазване, социални услуги и други. Пълен списък на присъстващите, както и информация за предлаганите от тях позиции, е достъпна в сайта на събитието – http://karieraskauza.eu.

Ето и плаката на инициативата:

Кариера с кауза

Организатор на „Кариера с Кауза“ е Сдружение „Ре-Акт” – неправителствена организация, която работи за нуждите на българските младежи и децата в неравностойно положение. От създаването си през 2010 година сдружението реализира редица проекти, сред които „Практически умения за професионална реализация“ по програмата „Младежта в действие“ на Европейската комисия, оборудването на библиотека и компютърна зала в Дом за сираци „Асен Златаров“, както и редица обучения на възпитаниците на ВУИ „Ангел Узунов“ в гр. Ракитово.

През 2013 година организират първото издание на кариерния форум „Кариера с Кауза“, който привлича 33 неправителствени организации и над 1,000 посетители. Повече информация относно дейностите на сдружението е достъпна на http://re-act.bg.

Ще се видим на 31 май в двора на Софийския университет

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.