Какво ни очаква през 2016 година според Кийосаки?

Знаете ли тези 10 закона на изобилието?
25.03.2015
Кои са тайните методи за въздействие, които „те” не искат да знаете?
23.04.2015

Какво ни очаква през 2016 година според Кийосаки?

Книгата на Робърт Кийосаки „Пророчеството на богатия татко“ ни дава не само поглед напред в бъдещето, но и стабилни финансови стратегии за това как да се подготвим за него. Тази книга е замислена като призив за действие.

 „Защо най-големият срив на фондовата борса в историята ТЕПЪРВА предстои… и как бихте могли да се подготвите и да спечелите от него!“

Не е необходимо да представям автора Робърт Кийосаки на читателите на SmartMoney.bg. И в тази книга от поредицата „Уроците на Богатия Татко“ той остава верен на себе си, като ни провокира да минем отвъд тревогите и страха и да направим своя съзнателен избор – дали да се носим по течението на лесния път, на удобните стари навици и ограничаващи разбирания, или да изберем другия път, където да плуваме срещу течението. Мнозина са чували поговорката „Лесният път става труден, а трудният става лесен“ − въпрос на избор.

Бъдещето ще бъде различно. Сега е по-важно от всякога да виждаме това, което другите не могат или не искат да видят.

През декември 2014 година гледах онлайн сесията с Робърт Кийосаки и неговите съветници, които направиха своите предвиждания за 2015 година. Те напълно се покриват с пророчеството на богатия татко, направено преди повече от две десетилетия преди Кийосаки да напише книгата си през 2002 година. Той прозря, че пенсионните програми ще причинят един от най-големите сривове в историята на фондовата борса, който ще засегне всички ни, независимо от възрастта и това къде живеем. Днес е световен проблем грижата и финансовото обезпечаване на хората, след като се пенсионират, защото пенсионните програми не решават проблема, а го избутват напред в бъдещето към следващото поколение. По този начин само се надува един балон и предстои да станем свидетели на неговото спукване.

Вижте какво става и у нас с пенсионните фондове при последните промени, които парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване! Ще си позволя да цитирам Стойне Василев в статията му по този повод за „офертата на добрата държава-спасителка, която е направо абсурдна“ и как „да прехвърлим натрупаните средства в частен пенсионен фонд в ковчега на НОИ. Да, ковчег е, защото вътре има истински мъртвец и това е пенсионно-осигурителната ни система“. Нека помислим за момент как това решение ще повлияе на икономиката на страната, фондовата борса, безработицата, бизнеса…и къде сме ние хората в тази ситуация – жертви ли сме, или знаем какво да правим? Както казва богатият татко: „Промяна в закона…, промяна в бъдещето“.

Ето защо и книгата започва с библейската история на Ной и Ноевия ковчег, която е велика история за велик пророк с невероятна визия, вяра и смелост. Книгата не е за мрачни предсказания, а има за цел да ни вдъхне вяра за по-добро финансово бъдеще, за което да сме по-подготвени, независимо дали то ще е добро, или лошо. Важното в историята за Ной не е дали той е бил прав, а че е имал смелостта и вярата да се подготви за всичко, което се е случило и да запази живота на земята след потопа.

В първата част на книгата Кийосаки проследява дълбоките корени на проблема, причините довели до създаването му, наслагването на обстоятелствата и как ще се стигне до „съвършената буря“. Истинската буря ще връхлети около 2025 година, но началото ще започне през 2016 година и ще удари най-силно наемниците и консуматорите. Промените, които предвижда Кийосаки, са тревожни и вълнуващи, но и гориво за „съвършената буря“. Сигурна съм, че вече се питате защо тогава, защо тях, какви промени? Оставям на вас вълнението да прочетете сами!

Втората част на книгата е за тези, които искат да разберат как да си построят финансов Ноев ковчег, с какъв товар да го напълнят, как да го закрепят, така че корабът да е достатъчно устойчив в морето на реалния живот. Богатият татко казва, че всеки е способен да построи своя финансов Ноев ковчег, за да оцелее и да процъфтява в бъдеще. Но, за да е със здрави основи корабът, човек трябва да инвестира време във финансовото си обучение. Защо? Защото днес хората се нуждаят от финансова сигурност повече, отколкото от сигурността на работното място. В един момент всеки ще се изправи срещу реалния свят и ако няма нищо, тогава е под въпрос изобщо съществуването му.

Човечеството еволюира, намалява властта на правителствата, т.е. хората като индивидуални човешки същества трябва да решават повече проблеми, вместо да очакват това от правителството. Навлизаме в ерата на цялостния човек, в свят, където трябва да виждаме повече с ума, отколкото с очите си, в нов свят на бизнеса и напредък на науката и технологиите, нови професии и нови компании. Светът такъв, какъвто го познаваме ще изчезва!

За това трябва да сме подготвени и готови да действаме бързо и разумно. Да се научим да мислим на три нива – нисш, среден и висш ум, за да можем да разкъсаме хватката на страховете и съмненията на нисшия ум. И пак стигаме до фундамента – финансова интелигентност, която колкото е по-висока, толкова е по-стабилен Ноевият ни ковчег. Кийосаки казва, че днес хората имат нужда от три обучения: академично, професионално и финансово, което е задължително. Имаме нужда от две професии – от едната да печелим пари, а в другата – да ги инвестираме.

Ной е виждал бъдещето и се е подготвил за него. „Пророчеството на богатия татко“ ни предупреждава за бъдещето, въпреки че всеки тайно се надява да не се стига до гигантски пазарен крах. Но вие може да се подготвите, да намерите подслон от бурята и да спечелите от нея. Изборът е Ваш – постройте своя Ноев ковчег! Искате да знаете как, искате рецептата или нещо ви спира? Обземат ли ви съмнения и страх? И аз се страхувам и тревожа, но след като прочетох книгата имам повече яснота, вяра и кураж как да се подготвя и как да построя своя Ноев кораб.

С огромна мотивация написах ревюто на тази книга, защото искам да предизвикам повече хора да се замислят за бъдещето си и ако го виждат такова, каквото Кийосаки и богатият му татко го видяха, те ще минат отвъд тревогите и страха и ще се захванат с построяването на своя Ноев кораб. За мен ще остане огромното удовлетворение да съм помогнала в избора на книга, която ще обогати и остойности бъдещето на много хора.

Накрая, ако искате да поръчате тази книга или някоя друга от издателство Анхира с 10% отстъпка, следвайте тези инструкции.

Ани Сиракова
Ани Сиракова
Здравейте, казвам се Ани Сиракова и се намирам в най-творческия етап от живота си, в който споделям натрупаните знания, опит, научени уроци и вдъхновение в полза на хората. Определям себе си като съзидател, защото обичам да създавам неща, които добавят стойност и смисъл в живота на хората. Смятам, че да допринaсям с нещо, което ще направи живота по-добър е кауза, зад която си заслужава да застанa. Аз съм страстен ценител на книгите и обичам много да чета и пиша. Всяка книга отваря нов прозорец и носи различна мъдрост Пиша ревютата с много желание и вдъхновение и ще се радвам да са ви полезни при избора на книга. Забавлявайте се и придобивайте нови познания с книгите от „Специалната Колекция“ на SmartMoney.bg.

3 Comments

 1. Aleksandyr Tsenov каза:

  не съм чел тази книга, но автора не беше ли фалирал преди 1-2 години,
  сега кой спасява себе си или финасово неграмотните хора

 2. Иво каза:

  Не е фалирал просто го осъдиха за 24 млн. долара. Които за него уж не били много. 😉

 3. Пецата каза:

  За какво са го съдили?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.