Инвестиция в имоти, струва ли си? – 5 причини защо да инвестираме

3 съвета, за които да внимаваме когато сключваме имуществена застраховка
31.01.2019
Какво представляват договорите за разлика (CFD)
14.02.2019

Инвестиция в имоти, струва ли си? – 5 причини защо да инвестираме

💰🏡📊5 основни предимства, които притежаваме, когато сме инвестирали нашите пари в недвижими имоти#МинуткатаНаСтойне – изгледай епизода сега

Публикувахте от Smart Money.bg в Четвъртък, 22 ноември 2018 г.

Здравейте, днес в #МинуткатаНаСтойнеВасилев ще си говорим за един любим актив на всички българи.

Кой е той, сигурно вече се досещате.

Това са недвижимите имоти, а това, за което ще говорим днес е: “Кои са 5-те основни предимства на това да инвестираме в недвижими имоти”.

На първо място имаме почти пълен контрол върху имотите, може да ги даваме под наем, може да ги продаваме, може да ги подобрим, може да ги преустроим, така че това е много важно предимство.

Второто е, че може да печелим по два начина от тях на първо място може да ги отдаваме под наем и така да си осигурим текущи доходи и на второ място е капиталната печалба, т. е. увеличението на цената на самите имоти.

На трето място те имат висока материална стойност. За разлика от много други активи имотите много трудно могат да стигнат цена 0лв, защото в тях са вложени много материални активи( тухли, цимент идр.) и те винаги ще имат някаква стойност независимо от пазара.

Четвъртото важно предимство е това, че може да ги ипотекираме и да ползваме банкови кредити, но ако имаме активи може да ги заложим в банката и да получим пари срещу тях.

И петото основно предимство на всички инвеститори в имоти е това, че има ниско самоучастие, само с 10% може да участваме в една сделка и така срещу една малка сума да получим имот, който струва стотици хиляди левове

Заключение

Надявам се да съм ви бил полезен, ако и вие се сещате за други предимства, може да напишете коментар под статията и да ги обсъдим 🙂

Стойне Василев

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

1 Comment

  1. Владимир Йорданов каза:

    При определени условия за закупуване, може да бъдат едни от най-добрите дълготрайни активи.
    Във Вашата книга, много добре се описва това с инфлацията.
    Пак казвам, при определени условия за имота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.