Innovation Talks: Какво ни е нужно, за да стартираме бизнес с голям потенциал?

Страдат ли предприемачите от “вирусът на заплатата”?
04.06.2014
С какво днешните предприемачи са по-добри от предишните?
24.06.2014

Innovation Talks: Какво ни е нужно, за да стартираме бизнес с голям потенциал?

Innovation Talks е интерактивна дискусия, организирана от Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси, която е съвместен продукт на Висшето училище по застраховане и финанси и The Business Institute. SmartMoney.bg е партньор на проекта.

Опит + Иновации = Нов бизнес с голям потенциал

Това е формулата, която е в основата на дискусията на четвъртото издание на Innovation Talks. To ще се проведе със специалното участие на Любомир Леков, основател и дългогодишен мениджър на “Инвестор.БГ” и патрон на конкурса „Стипендиантите на Леков”. Участници в събитието са и възпитаници на Магистратурата с интересни бизнес проекти: Георги Чипов от Smart Hand и Владислав Велков от Jobio.me.

Дискусията ще се проведе на 16 юни, понеделник, от 18:30 ч. в Арт Рентал ул. Лъчезар Станчев 5, Sopharma Business Towers (метростанция „Г.М. Димитров”).

Събитието е безплатно, но изисква регистрация.

Защо точно тази формула?

Дълбоко вярваме, че професионалният опит е ключова предпоставка за успеха на един предприемач. Именно той му дава възможност да “прозре” движенията на пазара, който познава. А трендовета, както знаем, са “родители” на бизнес възможностите и иновациите.

Какво да очакваме от дискусията?

Формулата “Опит + Иновации = Нов бизнес с голям потенциал” ще бъде илюстрирана с историите и личните примери на нашите говорители.

От публиката, пък, ще очакваме да сподели своето мнениe, защо не и истории, и лични примери по темата – вярвате ли в тази формула? Защо да, защо не?

Ето повече информация за говорителите и за това какво да очаквате от тях като добавена стойност:

Lubomir_LekovЛюбомир Леков ще представи своята визия и практическия си опит в “Инвестор.БГ” за това как натрупаните знания и умения в реална среда създават възможности за успешно предприемачество. Каква е разликата между това да правиш бизнес само за пари и бизнес с кауза, който е възнаграден от пазара заради своята полезност.Той е патрон на конкурса “Стипендиантите на Леков” за участие в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси, заедно с менторство и подкрепа за реализация на бизнес идея на самия Любомир Леков за целия период на обучението.

Vladislav-VelkovВладислав Велков ще добави поуките от успехите и трудностите в развитието на проекта Jobio.me – иновативна платформа за селекция за работа на “прясно завършили” хора с малко професионален опит. Как опитът му с предишни негови начинания му е помогнал в развиването на новата идея и как неговият екип действа, за да е успешен. Jobio.me е финансиран от стартъп фонда LAUNCHub. Владислав е възпитаник на Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси, а идеята Jobio.me е следствие от обучението на Владислав в Магистратурата, по неговите собствени думи.

Georgi-ChipovГеорги Чиповще ни въведе в предизвикателния път от откритие до бизнес. Със своя екипа разработва SmartHand – умна протеза, която се движи и действа като нормална ръка. Какво е значението на опита, каква е пътеката от идеята до реализираната иновацияи ще успее ли да я превърне в бизнес със значима добавена стойност за обществото? Проектът е отличен с редица награди – от Empower за 2011 година, Startup Spotlight (международно състезание), “30 под 30” на Forbes България и други.Георги в момента е студент в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси и в рамките на практическата работа в Магистратурата надгражда и развива своя проект.

Модератор на дискусията е Цветелина Тенева, Старши фасилитатор в The Business Institute и Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси.

Събитието е насочено към професионалистите в бизнес организации, които имат интерес или работят пряко в областта на иновациите; млади хора, ентусиасти, които споделят визията, че иновациите са важни за нашето общо развитие.

Интерактивната дискусия INNOVATION TALKS “приземява” разговора за модерната дума “иновации”. Представя конкретни примери, разказва реални истории за генериране, развиване и управление на иновации. И най-важното – създава директен диалог между говорители и публика.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.