imushtestvena-zastrahovka
Имуществена застраховка - СТРУВА ли си?

3 съвета, за които да внимаваме когато сключваме имуществена застраховка

🔴Знаете ли как можете да защитите вашето жилище от пожар, грабеж, земетресение или от друго нежелано явление?✅Днес в #МинуткатаНаСтойне ще си говорим именно за имуществените застраховки и ще ви представя 3 тънкости, на които да обърнете специално внимание, когато сключвате такава полица!Изгледайте видеото👇

Публикувахте от Smart Money.bg в Сряда, 24 октомври 2018 г.

 

Здравейте, днес в #МинуткатаНаСтойне ще засегнем една тема, която много се подценява, а е изключително важна.

Става въпрос за имуществените застраховки.

Какво представляват имуществените застраховки?

Това е застраховката на нашия дом и на имотите, които притежаваме.

Скъпа ли е имуществената застраховка?

Все още тази застраховка е сравнително евтина в България и ви позволява да застраховате вашите имоти, които струват десетки или стотици хиляди левове за само няколко стотин лева на година.

За какво трябва да внимаваме, когато сключваме имуществена застраховка?

Обаче трябва да внимавате, защото тази застраховка има определени тънкости.

Няколко съвета ще ви дам, когато сключвате полица за ваш имот.

Съвет 1: На първо място изберете стойност, която е много близка до реалната стойност на вашия имот, защото ако стане някаква щета застрахователят ще изплати сума, която да покрие реалните ви задължения.

Съвет 2: На второ място може да изберете различни рискове, колкото повече рискове покрива една застраховка толкова по-добре, може да помислите за един риск, който е гражданска отговорност към трети лица, т. е. ако вие наводните вашите съседи отдолу или тръгне пожар от вашия апартамент, вие ще можете да обезщетите и вашите съседи, което е наистина много важно.

Съвет 3: Още един последен съвет, не крийте нищо от застрахователя, когато сключвате полицата и също така, когато постъпи обезщетение веднага го уведомете и не на последно място прочетете внимателно какво пише в застрахователната полица.

Надявам се тези съвети да са ви полезни.

Заключение

Ако имате някакви допълнителни въпроси, ще се радвам да ги зададете в секцията с коментари 🙂

За Стойне Василев

Казвам се Стойне Василев и съм ентусиаст и мечтател. Основател съм на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България - SmartMoney.bg. Вярвам, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Имам повече от 15 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Моята мисия в живота е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансовата си грамотност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.