понеделник , 27 януари 2020

Играта „Потоци Пари 101“ със SmartMoney.bg

SmartMoney.bg има нова мисия - да възроди играта „Потоци пари 101“

Защо точно тази игра?

С тази игра искаме да влеем нова доза енергия в изучаването на личните финанси и инвестирането. Тя позволява по забавен, лесен и ефективен начин да се създадат практически навици и умения, необходими за постигане на финансова свобода.

Тази игра не е като „Не се сърди, човече“ или „Скръбъл“. Не е дори като „Монополи“. В тази игра ти не играеш срещу другите. Ти играеш срещу себе си и срещу твоите ограничаващи вярвания, които те спират да постигнеш финансов успех.

Играта „Потоци пари 101“ е едно отражение на нашия живот.

Какво представлява играта „Потоци пари 101“?

Играта е организирана в два кръга и се играе на оригинална игрална дъска.

Кръг 1 – „Омагьосаната въртележка“ 

Той пресъздава живота в стил “от заплата до заплата“ и „дано не ме съкратят”. Тук играта е в ежедневния си ритъм за повечето хора. Участниците започват като работници или служители с доход, за който се работи всеки ден. След приспадане на данъци, разходи за живот и вноски по кредити, остава чиста сума за получаване (както в реалния живот).

Участниците се придвижват по полетата на кръга като хвърлят зар. На всяко поле ги очаква нещо, което се среща в живота – харчове, възможности за сделки и нови източници на доходи, инвестиции в недвижимо имущество, акции, и т.н. Играчите се учат да разпознават печелившите инвестиции, за реализирането на които могат да използват собствени средства или заеми от банката. Както в живота, така и в играта е възможно да се попадане в неприятни ситуации като съкращения или фалит.

Целта на кръг 1 е да се научим да създаваме активи – източници на доходи, за които не трябва да работим (пасивни доходи) и да създадем пасивни доходи, надвишаващи месечните ни разходи (постигане на финансова свобода).

Приключването на кръг 1 е невъзможно без усвояване на нужните умения. Многократното участие в играта гарантира превръщането на уменията в навици. Това променя мисленето и действията ни, следователно – и резултатите ни.

Кръг 2 – „Бързата писта“    

По пътя към богатството – постепенно създаването на активи става все по-лесно и забавно. Чрез правилно инвестиране постигаме финансовите си мечти и се сдобиваме с богатство.

Целта на кръг 2 е „да купим мечтата си“ или да увеличим пасивния си доход с 50,000  на месец. Това не винаги става толкова бързо, и все пак си заслужава. А след това човек наистина се замисля – и животът му никога няма да е същият.

По време на играта ще научиш:

  • Каква е разликата между активни (линейни) и пасивни доходи.
  • Как да излезеш от омагьосаната въртележка „От заплата до заплата“
  • Как да постигнеш финансова свобода.
  • Кои покупки те правят по-беден и кои – по-богат.
  • Как да мислиш като богат човек.
  • Как да реагираш, ако се появи допълнителен разход.
  • Как може да спечелиш от растежа на финансовите пазари.
  • Как да инвестираш в имоти.
  • Как да си господар на парите, а не техен роб.

Колко пъти е добре да изиграеш играта?

„Колкото повече играеш, толкова по-богат ставаш!“ – казва Робърт Кийосаки.

Първият път играта може да ти отнеме малко повече време и да ти се стори трудна, но те уверяваме, че колкото повече играеш, толкова повече ще учиш и толкова по-скоро ще можеш да излезеш от омагьосания кръг и да поемеш пътя към своята свобода! След втория път играта ще ти стане по-лесна, ще се забавляваш повече и ще започнеш действително да се учиш.

Всеки път играта е интересна и полезна, защото има различни ситуации, с различни хора и различен изход. Все пак, за да научиш всички стратегии и да опознаеш себе си и света на парите, е хубаво да изиграеш поне 6 игри.

Защо да играя играта в организирана група, а не вкъщи или онлайн?

Освен самата игра, ти ще получиш информация как да спестяваш, как и къде да инвестираш. След края на всяка игра ще чуеш анализа за преживяното и наученото по време на играта и на другите участници.

Другият аргумент за игра в група е, че ще се срещнеш с нови хора, които имат различна житейска ситуация. Ще наблюдаваш действията на хора с различни професии, образование, опит и навици.

Освен всичко това, ще може да създадеш полезни контакти с хора, които имат същите интереси като теб.

Ще ми продавате ли нещо по време и след играта?

Един от аргументите, които хората споделят защо не играят играта е, защото водещите се опитват да им продават нещо след нейния край или им предлагат да станат представители на различни МЛМ компании, за да приложат принципите от играта.

Ние няма да ти продаваме нищо, нито ще те караме да работиш за някаква компания. Обученията, които организираме и личните финансови консултации са обявени на сайта и всеки може да се запознае с тях. По време на играта „Потоци пари 101“ ще си говорим само за нея и как да приложим принципите на Робърт Кийосаки у нас.

Как може една игра да те направи богат?

Какво прави играта „Потоци пари 101“ различена от други игри с финансови ресурси? „Потоци пари 101“  не само ви учи как да инвестирате и придобивате активи, но най-важното е как се държите в различни инвестиционните ситуации. Можете да изпробвате стратегии за изграждане на богатство, които никога не бихте могли да опитате в реалния живот.

Дали тази игра е за мен?

Пътят към финансовата свобода започва с финансовото ти ограмотяване. Всеки човек сам решава дали е доволен от живота си – от заплата до заплата, 2 седмици годишен отпуск, недоимък и лишения, финансови проблеми.

Ако искаш да промениш живота си, вероятно се нуждаеш от нов начин на мислене. Проблемите, с които се сблъскваш, не могат да бъдат решени на същото ниво на мислене, на което си бил, когато си ги създал или когато те са се появили. Ако все още не си богат, но искаш да забогатееш, нека помислиш върху това. Именно това е и целта на “Потоци пари” – да възпитава играчите да мислят като богати хора.

Логиката на “Потоци пари 101” следва принципа отвътре – навън. Богатите не са богати, защото имат пари. Богатите имат пари, защото мислят различно. Богатството е състояние на съзнанието, начин на мислене.

Кой е водещият на играта?

Казвам се Адриана Манолова. Част съм от екипа на SmartMoney.bg от самото му създаване, член на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти, юрист, сертифициран коуч, инвеститор.

Записване за играта "Потоци пари 101"

Пакет „Стабилни основи“
лева34
Една игра "Потоци пари 101" в приятна обстановка - 2 часа
Всичко необходимо за играта
Кратка дискусия преди и след играта - общо 30 минути
Минерална вода

Форма за регистрация

Временно прекратяваме записването за играта „Потоци пари 101“, като ще я провеждаме само за организирани групи. Ако се съберете 5 души, пратете ни имейл на info@smartmoney.bg за повече подробности.

Банкова сметка

Получател: СМАРТ УНИ БЪЛГАРИЯ ЕООД
IBAN: BG75FINV91501016984412
BIC: FINVBGSF
Банка: ПИБ
Основание: Потоци пари (дата)

Ние сме абсолютно сигурни, че ще сте доволни от организираните от нас игри и затова ви предоставяме 100% гаранция за удовлетвореност!

Запишете се и заплатете избрания пакет, елате и изиграйте играта. Ако ако по някаква причина не сте доволни от нея, ще ви възстановим цялата заплатена сума. Тази гаранция важи само за пакети „Растеж“ и „Финансова свобода“.

Често задавани въпроси

Какъв е максималният брой участници в една игра?

За максимален комфорт и удобство сме ограничили максималния брой на участниците на 5. Като добавим водещия на играта (т.нар.“Банкер“), хората на масата стават общо 6.

Мога ли да изпратя друг човек на мое място?

Да, може, но предварително трябва да ни уведомите (поне 2 работни дни преди съответната игра).

Ако не мога да присъствам на заявената от мен дата?

На всеки се случва да му изникнат непредвидени ангажименти. Ако не може да присъстваш на заявената от теб дата, ще те помолим да ни уведомиш поне 2 работни дни предварително, за да може да реагираме.

За какъв период трябва да използвам закупения от мен пакет?

За пакет „Стабилни основи“ до 1 месец, за пакет „Растеж“ до 4 месеца, а за пакет „Финансова свобода“ до 8 месеца.

Къде се провеждат игрите?

Адрес на офиса

Играта се провежда в офиса на SmartMoney.bg в София на ул. „Пиротска“ №90, етаж 2, офис 3. Когато сте пред сградата (нова, червено-сива кооперация), се обадете на телефон 0898 88 50 35, за да ти отворим външната врата.

Карта