грешки при стартиране на бизнес
greshki-startirane-biznes

3 най-често допускани грешки, когато стартираме бизнес

⚠️❗️3 грешки, които допускаме когато стартираме бизнес и как да се справим с тях, изгледай видеото, ще ти е полезно!👇#МинуткатаНаСтойне

Публикувахте от Smart Money.bg в Четвъртък, 3 януари 2019 г.

 

Здравейте, днес в #МинуткатаНаСтойне ще си говорим за финансовите предизвикателства и грешки, които правим когато стартираме бизнес.

Нямаме предварително заделена сума, покриваща личните ни нужди

На първо място грешката, която допускат бъдещите предприемачи е да не заделят средства за 1 година, за да живеят и да плащат месечните си разходи лични и семейни, защото бизнеса не винаги генерира приходи още от първите месеци и ние трябва да сме подготвени за това.

Нямаме създаден фонд, който да покрива нуждите на бизнеса

Втората често допускана грешка е, че не създават фонд, който да поддържат бизнеса им жизнен и да плаща неговите разходи за същия период от време (приблизително една година), защото във всеки бизнес има някаква сезонност и някаква цикличност и е хубаво да сме подготвени.

Хaрчим прекалено много средства за неща, от които няма нужда бизнеса и самите ние

Третата грешка, която е свързана с финансите е да се отделят прекалено много средства и да се дават пари буквално за някои не толкова нужни неща. Аз съм фен на The Lean Startup, да започнеме с малко, да тестваме пазара, да получиме обратна връзка, да подобряваме продукта и така да се развива нашия бизнес – стъпка по стъпка.

Надявам се материалът да ви е бил полезен!

Стойне Василев

За Стойне Василев

Казвам се Стойне Василев и съм ентусиаст и мечтател. Основател съм на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България - SmartMoney.bg. Вярвам, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Имам повече от 15 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Моята мисия в живота е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансовата си грамотност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.