GameCraft спечели 3Challenge

Честит Ден на труда!
01.05.2012
Финансовите съвети на Бат’ Тони на 1 година
04.07.2012

GameCraft спечели 3Challenge

Екипът на GameCraft стана победител във второто издание на състезанието за млади предприемачи 3Challenge. Финалът (или т.н. Grow) на събитието се проведе тази неделя, в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. GameCraft е start-up фирма, която предлага услуги по (както те го наричат) игровизация или gamification на различни бизнес процеси. За да научите повече за тях, посетете сайта им. На финала тя се срещна с екипите на Virtual Assistants – компания за изнесени асистентски услуги и ThreeChess – проект за шахмат за трима играчи, който се предлага под формата на онлайн игра и настолна версия.

Самото състезание на 3Challenge е за млади предприемачи, което включва три кръга – Idea, Seed и Grow. Организатор е студентският клуб по предприемачество Start It Smart.

Журито, което оценяваше проектите, е в състав Георги Шарков, директор на регионалния център на Европейския софтуерен институт, Любен Белов, съосновател на интернет компанията Нетинфо.БГ, както и на инвестиционния фонд за стартиращи предприемачи Launch Hub и Крум Хаджигеоргиев, главен изпълнителен директор на софтуерната фирма Melon. В крайна сметка те определиха за победител екипа на GameCraft, който ще получи преференциални условия за представяне пред рискови инвеститори, менторство, материални и нематериални награди на стойност десетки хиляди левове.

В рамките на събитието Любен Белов направи представяне на фонда LAUNCHub, който ще инвестира общо 9 млн. евро в стартиращи фирми от България и региона. Фондът ще очаква кандидати с перспективни проекти основно в сферата на дигиталните продукти и услуги, мобилните приложения, „облачните“ услуги, софтуера като услуга (Software as a Service) и други, като ще разглежда и друг тип опортюнистични проекти. Освен акселераторски и SEED инвестиции, фондът ще предлага и менторска програма и планира да е направил първите си инвестиции още през есента.

Състезание по предприемачество 3Challenge

Седмица след завършването на второто издание на състезанието, ще бъде поставено началото на неговото трето издание – на 20 май, отново в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. На него ще бъдат представени идеите и ще бъдат избрани шест участника, които ще продължат в следващия етап – Seed. В рамките на форума ще се проведе и уъркшоп по предприемачество, организиран от Института за предприемачи на Сиско. Генерален партньор на 3Challenge е българската хостинг компания СуперХостинг.БГ.

3Challenge ще протече в три етапа – Idea, Seed и Grow, всеки от които ще продължи по шест месеца. През всеки етап ще бъдат отсявани съответно осемнадесет, шест и три млади предприемачи или екипи, които ще продължават напред. Те ще получават подкрепа за стартирането на своя бизнес – менторство от успешни български предприемачи, специалисти и коучове, обучение, контакти, хостинг, бизнес софтуерни решения и др. Накрая победителите ще получат възможност да представят своите стартъпи пред инвеститори.

Повече за събитията на клуба може да намерите тук.

Стойне Василев
Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.