GameCraft спечели 3Challenge

Честит Ден на труда!
01.05.2012
Финансовите съвети на Бат’ Тони на 1 година
04.07.2012

GameCraft спечели 3Challenge

Екипът на GameCraft стана победител във второто издание на състезанието за млади предприемачи 3Challenge. Финалът (или т.н. Grow) на събитието се проведе тази неделя, в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. GameCraft е start-up фирма, която предлага услуги по (както те го наричат) игровизация или gamification на различни бизнес процеси. За да научите повече за тях, посетете сайта им. На финала тя се срещна с екипите на Virtual Assistants – компания за изнесени асистентски услуги и ThreeChess – проект за шахмат за трима играчи, който се предлага под формата на онлайн игра и настолна версия.

Самото състезание на 3Challenge е за млади предприемачи, което включва три кръга – Idea, Seed и Grow. Организатор е студентският клуб по предприемачество Start It Smart.

Журито, което оценяваше проектите, е в състав Георги Шарков, директор на регионалния център на Европейския софтуерен институт, Любен Белов, съосновател на интернет компанията Нетинфо.БГ, както и на инвестиционния фонд за стартиращи предприемачи Launch Hub и Крум Хаджигеоргиев, главен изпълнителен директор на софтуерната фирма Melon. В крайна сметка те определиха за победител екипа на GameCraft, който ще получи преференциални условия за представяне пред рискови инвеститори, менторство, материални и нематериални награди на стойност десетки хиляди левове.

В рамките на събитието Любен Белов направи представяне на фонда LAUNCHub, който ще инвестира общо 9 млн. евро в стартиращи фирми от България и региона. Фондът ще очаква кандидати с перспективни проекти основно в сферата на дигиталните продукти и услуги, мобилните приложения, „облачните“ услуги, софтуера като услуга (Software as a Service) и други, като ще разглежда и друг тип опортюнистични проекти. Освен акселераторски и SEED инвестиции, фондът ще предлага и менторска програма и планира да е направил първите си инвестиции още през есента.

Състезание по предприемачество 3Challenge

Седмица след завършването на второто издание на състезанието, ще бъде поставено началото на неговото трето издание – на 20 май, отново в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. На него ще бъдат представени идеите и ще бъдат избрани шест участника, които ще продължат в следващия етап – Seed. В рамките на форума ще се проведе и уъркшоп по предприемачество, организиран от Института за предприемачи на Сиско. Генерален партньор на 3Challenge е българската хостинг компания СуперХостинг.БГ.

3Challenge ще протече в три етапа – Idea, Seed и Grow, всеки от които ще продължи по шест месеца. През всеки етап ще бъдат отсявани съответно осемнадесет, шест и три млади предприемачи или екипи, които ще продължават напред. Те ще получават подкрепа за стартирането на своя бизнес – менторство от успешни български предприемачи, специалисти и коучове, обучение, контакти, хостинг, бизнес софтуерни решения и др. Накрая победителите ще получат възможност да представят своите стартъпи пред инвеститори.

Повече за събитията на клуба може да намерите тук.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.