FAQs

Често задавани въпроси:

Може ли да направим една първоначална среща, за да разбера дали имам нужда от Личен финансов консултант и дали услугите, които предлагате отговарят на моите нужди?

Разбира се. Ние държим на взаимното доверие и дългосрочното сътрудничество. По тази причина, първата среща с Личен финансов консултант е напълно безплатна и на нея ще определим вашите нужди и финансови цели. На тази среща се преценява дали имате нужда от нашата помощ при управлението на личните ви финанси.

Мога ли да ползвам вашите услуги само за решаването на определен финансов проблем, без да преминавам през целия процес?

Разбира се. Въпреки че, цялостния процес по финансово планиране ще ви гарантира устойчиви във времето резултати, Личния финансов консултант предлага и индивидуални решения за всеки клиент.

Предлагате ли периодичен мониторинг на финансовия план?

Разбира се. Това е част от предлаганите от Личния финансов консултант услуги. За да се реагира навреме на настъпили неблагоприятни събития, периодичното наблюдение на изготвения финансов план е от особено значение. Отношенията, които се създават с ЛФК са дългосрочни, базирани на взаимно уважение и доверие.

Как се формира цената, която трябва да платя за услугите ви?

Цената на услугите, които предлагам се формира най-вече от елементите, които искате да включите във Вашия финансов план. Елементите са различните области от личните финанси (Финансово планиране, Данъчно оптимизиране, Пенсионно планиране, Застрахователно планиране, Инвестиционно планиране и Планиране на образованието). Разбира се, не всеки има нужда от консултации в изброените области. Така цената за него ще бъде по-ниска.

Вие се рекламирате като Личен финансов консултант. Каква е разликата с останалите видове консултанти като застрахователен, инвестиционен и други?

Основната разлика между Личен финансов консултант и останалите консултанти е, че първия е независим, а другите работят за различни финансови компании и защитават техните интереси, а не вашите. Другата основна разлика е, че Личния финансов консултант има знания и опит във всички сфери на персоналното финансово планиране, а не само в една като инвестиции или застарховане.

Какъв трябва да ми е месечния доход или личното богатство, за да ползвам услугите на Личен финансов консултант?

За разлика от банките и инвестиционните посредници, които предлагат услугата „Частно банкиране” или „Персонален консултант” само на хора с лично богатство над определена сума, Личния финансов консултант предлага персонално отношение и внимание на всеки от неговите клиенти, независимо от материалното му положение. Дори, за хората с по-ниски доходи е още по-важно да управляват добре парите си, за да могат да постигнат целите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.