Двудневен практически курс по лични финанси и инвестиране във Варна

Нов курс по лични финанси “Какво не ни казва Кийосаки?”
01.09.2014
Започва нов курс „СтартБизнес.bg” или как да създадем и развием бизнеса на мечтите ни
09.02.2015

Двудневен практически курс по лични финанси и инвестиране във Варна

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”6249″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Има и по-лесен начин

Много хора си мислят, че за да забогатеят и да живеят по-добре трябва да работят усилено десетки години от сутрин до вечер за някой друг. През 2014 година това не е точно така. Има хиляди хора, които инвестират на финансовите пазари и работят по няколко часа на месец, като получават един добър основен или допълнителен доход. Повечето от нас, обаче, планират да бъдат бедни, защото просто не се замислят как точно ще станат богати.

Какво да направите, за да заживеете живота, който винаги сте искали? Как да постигнете целите си – за вас и за децата си? Само с позитивно мислене и мотивация не става. Трябва да увеличите стойността на най-големия си актив – вие самите. Най-лесно и устойчиво е да се образовате. Една китайска мъдрост гласи:

“Ако правите планове за година напред – засадете ориз, ако правите планове за десетилетие – отгледайте дърво, ако правите планове за цял живот – образовайте се”.

Има един предмет, обаче, който не се изучава в училище, въпреки че на всички нас ни се налага ежедневно да прилагаме знанията от него. Знаете ли кой е той? Да, управлението на личните финанси или финансовата грамотност.

Защо е важна финансовата грамотност?

Светът заговори за финансовата грамотност след като Робърт Кийосаки публикува своята книга “Богат татко, беден татко” през 1997 година (ако не сте я чели, препоръчваме ви да го направите). От тогава милиони хора са чели неговите книги и са играли неговите образователни игри. Въпреки че, идеите му са доста мотивиращи, хората си казват “Звучи добре, но как да го направя, какви стъпки да направя, за да стигна до финансовото благополучие?”, “Това приложимо ли е в България?”, “Информацията не е ли остаряла вече?”.

Какво е различното в този курс?

Конфуций казва “Чух и забравих, видях и запомних, преживях и разбрах”. Тази мисъл отразява един принцип, който е доказан от науката – човек се учи най-добре, когато прилага наученото в игра. В нашия курс сме заложили освен 3 практически работилници, в които ще разгледаме конкретни казуси и финансови продукти, и много игри, които ще ви помогнат по-лесно да усвоите новите знания за вашите пари и света на финансите.

Същността на курса е да се усвоят новите знания и умения до превръщането им навик за прилагане в реални ситуации от личния живот или бизнеса.

Вижте програмата на курса.

Начина на поднасяне на информация включва:

 • Теория – не повече от 40%.
 • Демонстрация на техниките.
 • Много практика под формата на упражнения, игри и моделиране на реални ситуации.
 • Разглеждане на казуси на участниците за тяхното разрешаване.
 • Задачи и насоки за самостоятелна работа на всеки от курсистите, подкрепа и обратна връзка от групата и водещия.
 • В практическите упражнения са включени много казуси и примери от личния опит на водещите.

След курса ти ще си:

 • Ще си по-самоуверен и ще си повишил своята финансова грамотност.
 • Избрал целите си за бъдещето и ще си разработил план за постигането им.
 • Ще си намерил своята стратегия за инвестиране и най-подходящите за теб инструменти.
 • Ще се ориентираш по-лесно в океана от финансови продукти и ще може да взимаш рационални решения за своето бъдеще.

За кого е курса

 • За  всички хора, които мислят, че трябва да променят нещо, за да живеят по-добре и да увеличат своето богатство.
 • За всички заети професионалисти, които нямат достатъчно свободно време, за да се грижат за умното управление на парите си.
 • За хората, които искат да направят първата крачка в света на личните финанси и се нуждаят от подкрепа и напътствия.
 • За хората, които имат депозити и търсят по-добра доходност за своите спестявания.
 • За всички, които искат да излязат от омагьосаната въртележка “работа – вкъщи – по-високи доходи – по-високи разходи – мизерна пенсия”.

Вижте цените за курса и се запишете.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Вижте какво казват участниците в предишните ни курсове:

[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=rWVPje0udCY”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=NWquC-XywkI”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=ZtRogx7FSgs”][vc_separator color=”grey”][vc_single_image image=”5798″ alignment=”center” style=”vc_box_border_circle” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”200×200″][vc_column_text]

Харесва ми елемента на игра + начина на представяне на информацията. „Тежките“ теми ги представяте достъпно и всички изглежда „лесно”.

Любомира Любенова, собственик на Media Start – агенция за интернет маркетинг с фокус върху видео маркетинга.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5801″ alignment=”center” style=”vc_box_border_circle” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”200×200″][vc_column_text]

Много ми хареса начина на поднасяне на информацията по време на обучението – с примери, които остават в съзнанието за цял живот. Под формата на игра и предизвикателства бяха оформени основните послания, които лекторите искаха да достигнат до нас.

Теодора Дончева, служител в ИТ фирма и създател на ЗдравДух.ком

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Програма на курса по лични финанси

Събота, 29 ноември 2014 година

09.45 – 10.00  Регистрация
10.00 – 11.10  Модул №1 Как да определим финансовото си състояние и как да купуваме активи, а не пасиви?
11.10 – 11.30  Кафе-пауза
11.30 – 12.40  Модул № 2 Може ли да се доверим на банките? Каква е разликата между спестяване и инвестиране?
12.40 – 13.40  Обяд
13.40 – 15.00  Модул № 3 Как да накараме парите да работят за нас?
15.00 – 15.20  Кафе-пауза
15.20 – 16.30  Модул № 4 Как да печелим от търговия с акции?
16.30 – 16.40  Кратка почивка
16.40 – 17.30  Модул № 5 Взаимните фондове – алтернатива ли са на депозитите?

Неделя, 30 ноември 2014 година

10.00 – 11.10  Модул № 6 Предприемачество и допълнителни доходи – дали това е за всеки?
11.10 – 11.30  Кафе-пауза
11.30 – 12.40  Модул № 7 Как да защитим това, което имаме?
12.40 – 13.40  Обяд
13.40 – 15.00  Модул № 8 Как да осигурим златните си години?
15.00 – 15.20  Кафе-пауза
15.20 – 17.00  Модул № 9 Финансов план за бъдещето[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Подробна информация за модулите от курса по лични финанси

[/vc_column_text][vc_accordion active_tab=”1″ collapsible=”yes”][vc_accordion_tab title=”Двудневен практически курс по лични финанси и инвестиране във Варна на 29 и 30 ноември 2014 година”][vc_column_text]

Двудневния курс по лични финанси и инвестиране ще се проведе на 29 и 30 ноември 2014 година във Варна. Той е разделен на 9 модула, като програмата стартира в 10.00 часа и приключва около 17,30 часа в двата дни. По време на курса са предвидени кафе-паузи.

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул №1 Как да определим финансовото си състояние и как да купуваме активи, а не пасиви?”][vc_column_text]

Първият модул от курса дава отговор на въпроси като защо е важно да управляваме личните си финанси, как можем да постигнем финансова свобода, как да купуваме активи (а не пасиви) и как да станем по-богати. Ще разгледаме какво е текущото ви финансово положение, как да подобрите финансовите си познания и да постигнете целите си.

Правилно съставените финансови отчети са като карти, върху които капитаните нанасят изминатите разстояния и планират плаването си. Финансовият отчет ще ви помогне да прецените къде се намирате, в коя посока да продължите, откъде сте тръгнали и колко път сте изминали, с каква скорост се движите, ще ви стигнат ли запасите за движение в тази или онази посока и много други неща. В това обучение ще ви помогнем да изградите стройна система на вашите финанси, която ще ви служи до края на живота и ще ви води към постигането на вашите цели.

Във втората част на този модул ще се концентрираме върху вашите активи и пасиви, и ще обсъждаме въпроси като: Каква е разликата между подхода на икономиста и подхода на счетоводителя? Кои са вашите активи и пасиви? Хубавите обувки – те актив ли са или са пасив? Как може да определите финансовото си състояние и как се изменя то във времето? Решенията, които вземате, по-богати ли ви правят или по-бедни? Защо заемите може да са и активи, и пасиви?

Основни елементи: 

 • Какво е финансова грамотност и защо е важна тя?
 • Източници и начини за подобряване на финансовата ни култура.
 • Какви са пречките, за да сме богати?
 • Лична финансова отчетност – бюджет, баланс и отчет за приходи и разходи.
 • Как да определите нетното си богатство?
 • Активи и пасиви.
 • Финансови цели и планиране.

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул № 2 Може ли да се доверим на банките? Каква е разликата между спестяване и инвестиране?”][vc_column_text]

В най-широк смисъл думата да инвестираш значи да се разделиш с парите днес, за да получиш по-голямата им сума в бъдеще. В този смисъл, ако вие влагате пари без да си поставяте задача да имате доход, то това НЕ е инвестиция. Например, очевадно е, че не е инвестиция купуването на лаптоп за лична употреба или пък последен модел смартфон. В това обучение ще разгледаме различните видове инвестиции, както и различните роли, които са свързани с тях – инвеститор, спекулант или комарджия. Има много измамни схеми, които са прикрити под думата „инвестиции”. Ние ще ви помогнем да се предпазите от тях.

Старите хора казват „Сигурно като пари в банка“, а дали е така? В този модул ще научим кои са играчите в банковата система и как функционира тя, какво е небанкова финансова институция и джобна банка, как да избирате най-изгодните банкови продукти и да четете договорите като финансов експерт. Питали ли сте се защо банките печелят милиони, дори по време на финансова криза? По време на този модул ще разгледаме различни казуси, като струва ли си да плащаме допълнително за частно банкиране в България, може ли да фалира една банка, в колко банки е добре да разпределим нашите депозити и други.

Основни елементи: 

 • Каква е разликата между спестяване и инвестиция?
 • Как да се предпазите от различни престъпни схеми, маскирани като инвестиции?
 • Сигурни ли са банките в България?
 • Къде е най-изгодно и сигурно да си държим депозитите?
 • Какви капани има при тегленето на кредити?
 • Добър и лош дълг.

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул № 3 Как да накараме парите да работят за нас?”][vc_column_text]

Много хора си мислят, че за да забогатеят трябва да работят усилено десетки години от сутрин до вечер. През 2014 година това не е точно така. Има хора, които инвестират на финансовите пазари и работят по няколко часа на месец, като получават един добър доход. Повечето хора, обаче, планират да бъдат бедни, защото просто не се замислят как точно ще станат богати. В този модул ще ви помогнем да изберете конкретна инвестиционна стратегия. Модулът помага да разберете какво е сегашното ви финансово състояние, потребностите и целите ви и начините за постигането им във времето. От вас зависи как ще напредвате към целите си – постепенно или пък амбициозно бързо. Ще стане дума и за възможните спънки по пътя и как да и предвидите и заобиколите „за да стигнете точно навреме“ там, накъдето ви водят вашите лични желания.

Според една мъдра поговорка, не е важно дали си прав или не. По-важно е колко пари ще загубиш, ако се окаже, че не си прав. Тя загатва нещо, което професионалните инвеститори отдавна знаят  –  риск има, но той е управляем. Какво точно е рискът? Каква е връзката между риска и доходността? Как се измерва и се управлява рискът? Грешат тези, които смятат, че риска трябва да бъде избягван. Без риск няма инвестиции. Както бизнеса е дейност „на своя отговорност и риск”, така и инвестициите задължително съдържат в себе си елемент на риска. Ако имаше гарантирани възможности за забогатяване без риск, тогава всички ние отдавна щяхме да бъдем богаташи, нали?

За да прецените дали вашите инвестиции са добри или не, ще трябва да се научите да правите някои прости изчисления. Ние ще ви научим как да го правите, но не се притеснявайте, знанията ви от средното образование ще са напълно достатъчни. В този модул ще се научите да пресмятате каква е доходността от вашите инвестиции и колко всъщност ви струват заемите, които теглите. Вече ще бъдете уверени в отговора си, когато някой ви попита каква е възвращаемостта от вашата инвестиция. В този модул ще разгледаме и какво не ви казват банките за годишния процент на разходите, основния лихвен процент, как инфлацията се отразява на вашите спестявания и други. 

Основни елементи: 

 • Какви видове инвестиции са достъпни за мен?
 • Кои са най-добрите инвестиционни стратегии?
 • Как да разпределя парите си в различни активи?
 • Какъв е рискът при различните инвестиции?
 • Как мога да определя доходността си?

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул № 4 Как да печелим от търговия с акции?”][vc_column_text]

Акциите са инвестицията с най-висока доходност във времето, а знаете ли, че може да се възползвате от възможностите на фондовия пазар, докато седите удобно вкъщи? За тази възможност един от най-известните трейдъри Александър Елдер казва: „Вие можете да бъдете свободен. Да живеете и работите в което и да е кътче на земното кълбо. Да бъдете независим от ежедневните проблеми и неконтролиран от шефове“. В този модул, ние ще ви покажем как да го направите. Ще отговорим също на въпроси като: „С каква сума може да започнем търговията на фондовия пазар?“, „Как да изберем правилния посредник?“, „Какви са предимствата и недостатъците на онлайн системите предлагани от инвестиционните посредници в България?“ и други.

Много хора си мислят, че фондовата борса е едно почти митично място, където стотици хора в костюми крещят в опита си да продадат или купят акции от дадена компания. В действителност това е една система, от която всеки може да печели, ако познава нейните правила. С този модул започваме една голяма тема, именно за ценните книжа. В него ще говорим за различните типове инвестиционни инструменти на борсата и как може да печелите от тях, както и как да защитите вашите права на фондовия пазар. Също така, ще обсъдим на кой може да се доверите при избора на вашата инвестиционна стратегия.

В модул ще разгледаме какво е фундаментален анализ и какви предимства и ограничения ни носи той, какви видове фундаментален анализ има, как да разбирате отчетите на компаниите, какви показатели за анализ съществуват и какво могат да ви кажат те, как да намирате сигурни и достоверни източници на информация, има ли по-ценно от вътрешната информация и други, които ще ви помогнат да изберете точните компании за инвестиции.

Основни елементи: 

 • Какво представляват акциите и как може да се възползвате от тях?
 • Какви права ви дават те?
 • Как да изберем правилния посредник?
 • Как да инвестираме успешно като Уорън Бъфет?
 • Как да изберем подходящите акции за нас?
 • Онлайн търговия или „на гише”?

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул № 5 Взаимните фондове – алтернатива ли са на депозитите?”][vc_column_text]

Колективните инвестиционни схеми са познати от десетилетия в Западна Европа и САЩ, като са помогнали на милиони хора да станат по-богати. У нас, те все още не са толкова познати. В този модул ще се запознаем с основните типове колективни схеми, които се предлагат на пазара и ще направим задълбочен анализ на фондовете, които се предлагат на българския пазар.

Изборът на взаимен фонд се оказва сред най-трудните задачи пред всеки инвеститор. Най-напред той трябва да е наясно със себе си какъв риск е готов да поеме, тъй като по-висок риск освен че означава и по-висока доходност, може да доведе и до загуба на част от средствата или просто за даден период да не донесе никаква доходност. Важно е да се знае, че рискът и доходността винаги са в права зависимост. С десетките български и хилядите световни взаимни фондове, българският инвеститор вече има богат избор.

Основни елементи: 

 • Алтернатива ли са взаимните фондове на банковите депозити?
 • Колко рискови са тези колективни схеми за инвестиране?
 • Какво означава „нетна стойност на активите“ на фонда и как влияе тя върху нашите инвестиции?
 • Как се изчислява стойността на един дял на инвестиционен фонд?
 • Какво прави управляващото дружество?
 • Как са защитени правата на инвеститорите във взаимните фондове?

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул № 6 Предприемачество и допълнителни доходи – дали това е за всеки?”][vc_column_text]

Ние вярваме, че между личните финанси и предприемачество има много силна връзка. Хората, които искат да управляват по-добре парите си, рано или късно стигат до извода, че трябва да увеличат по някакъв начин приходите си. Тогава те стават един вид предприемачи, независимо дали създават допълнителен източник на доходи или стартират собствен бизнес.

Имате намерение да стартирате свой ​​собствен бизнес? Може би не сте решили все още какво точно ще правите, но сте сигурни, че искате да започнете свой ​​собствен бизнес. Може би не искате да работите повече за някой друг или може би току-що сте били съкратени или просто смятате, че сте достатъчно добър за да го направите. Идеята се върти в главата ви. Но как да я превърнете в реалност?  В това обучение ще ви дадем основните стъпки, за да го направите по правилния начин.

Основни елементи: 

 • Мога ли да създам бизнес или допълнителен източник на доходи, докато работя на трудов договор?
 • Какви знания и умения ми трябват, за да бъда успешен предприемач?
 • Дали моята идея ще ми донесе успех?
 • Колко пари са ми нужни, за да започна бизнес?
 • Какви са най-често срещаните грешки на новите предприемачи?

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул № 7 Как да защитим това, което имаме?”][vc_column_text]

Застраховането е важна част от вашия финансов живот. За съжаление, за повечето хора това е отегчителна и ужасно скучна тема. Но може би ще привлечем вашето внимание, като ви кажем, че вие вероятно плащате повече, отколкото трябва за вашата застраховка и че вероятно нямате правилното покритие за вашата ситуация. В този модул ще се запознаем в подробности с всички застрахователни продукти, които могат да защитят вас и вашите активи, както и различни начини за намаляване на вашата застрахователна премия при същото покритие.

Здравните застраховки са за тези хора, които не искат да са зависими от тромавото държавно здравеопазване и търсят качествена здравна закрила за себе си и своето семейството. Застраховката предоставя оптимални здравни покрития на разумна цена, осигурява защита и сигурност на застрахованите лица при необходимост от болничен престой, за извънболнична помощ,  за възстановяване на разходи за използвани медицински услуги. В този модул ще говорим как да се възползвате в максимална степен от тези застраховки на изгодна цена.

Основни елементи:

 • Как да изберем най-добрата застраховка за нашето имущество?
 • На кои застрахователи може да се доверим?
 • Как да защитим най-ценното, което притежаваме – живота и здравето си?
 • Как да плащаме по-малко за застраховка при по-голяма покритие?
 • Необходими ли ни е здравна застраховка, ако сме осигурени от държавата?

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул № 8 Как да осигурим златните си години?”][vc_column_text]

В този модул ще разгледаме темата за пенсионното планиране. Тя често се подценява и резултатите са видими за всички – близо 2,200,000 недоволни възрастни хора в България с ниски пенсии, на ръба на оцеляването. Повечето от тях не са имали шанс да се осигуряват допълнително, а са разчитали на държавата да е коректно с тях. Държавното обществено осигуряване и в момента е в колапс. Ниската раждаемост и застаряването на населението ще променят разбиранията ни за пенсиониране съвсем скоро и това няма да е в наша полза.

В този модул ще разберем как да определите от каква пенсия се нуждаете и да изчислите общата парична сума, от която вие ще се нуждаете при пенсиониране. Това ще ви помогне да не разчитате на държавата, а сами да определяте финансовото си бъдеще и да се радвате на златните си години.

Основни елементи:

 • Може ли да разчитаме на общественото пенсионно осигуряване?
 • Трябва ли сами да се осигуряваме за пенсия?
 • Какви възможности има, ако искам сам да осигуря златните си години?
 • Как да изчисля общата парична сума, която ще ми е нужна при оттеглянето ми от активна работа?

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”Модул № 9 Финансов план за бъдещето”][vc_column_text]

Този модул е посветен на определянето на цели и съставяне на финансов план за действие. В живота на всеки човек има много събития. Общото между всички тях е, че те имат финансова страна и трябва да бъдат планирани от вас или от вашите близки. За да бъдете подготвени за тези събития, на първо място трябва да ги определите и на второ да съставите финансов план за тях. Така ще можете да се фокусирате само върху положителните емоции, които те ви носят.

Малко хора отиват на почивка без да са определили предварително къде точно искат да отидат. За разлика от милиони хора, които вземат важни финансови решения без да имат някаква цел. Определянето на конкретни лични и финансови цели е от особено значение в процеса на финансово планиране. Тези цели може да са краткосрочни като изплащането на задълженията по кредитната карта, средносрочни като почивка в Гърция следващото лято и дългосрочни като осигуряване на висок доход след пенсионирането.

Основни елементи:

 • Защо ми трябва финансов план и какви ползи ще ми донесе той?
 • Какви елементи трябва да включа в него?
 • Може ли той да се променя във времето?
 • За колко години напред е добре да планирам бъдещето си?

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][vc_toggle title=”Място на провеждане” open=”true”]

18.m400Курсът ще се проведе в Конферентна зала №2 на Интерхотел Черно Море. Разположен на пешеходната алея в идеалния център на града, хотелът  отдавна се е превърнал в отправна точка и ориентир за варненци и гостите на града. Само на метри от хотела се намират входа на Морската градина и плажната алея на Варна, а кратка разходка ще ви отведе до повечето от културните и исторически забележителности на града.

[/vc_toggle][vc_gmaps link=”#E-8_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”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Организатори:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5591″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5592″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Лектори

Нашите лектори са утвърдени имена в областта на управлението на личните финанси, инвестициите, застраховането и банковото дело. Освен с теоритичните си знания, те са хора от реалния бизнес и ще ви дадат много практически казуси, с които са се сблъскали в професионалната си дейност.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5344″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”thumbnail” style=”vc_box_border_circle” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Здравейте, казвам се Стойне Василев и съм ентусиаст и мечтател. Основател съм на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България – SmartMoney.bg. Вярвам, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Имам повече от 11 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Моята мисия в живота е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансова си грамотност.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Записване за курса по лични финанси във Варна

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_cta_button2 h2=”Специалвна цена до 27 ноември” h4=”199 лева” style=”rounded” txt_align=”center” title=”Записвам се” btn_style=”rounded” color=”black” size=”lg” position=”bottom” accent_color=”#81d742″ link=”url:http%3A%2F%2Fsmartmoney.bg%2Fzapisvane-za-kurs-po-lichni-finansi-vuv-varna%2F||”]Цената включва:
– Двудневен курс по лични финанси и инвестиране.
– 9 модула.
– 4 кафе паузи.
– Сертификат за успешно завършилите.[/vc_cta_button2][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_cta_button2 h2=”Цена за студенти до 27 ноември” h4=”189 лева” style=”rounded” txt_align=”center” title=”Записвам се” btn_style=”rounded” color=”black” size=”lg” position=”bottom” accent_color=”#eeee22″ link=”url:http%3A%2F%2Fsmartmoney.bg%2Fzapisvane-za-kurs-po-lichni-finansi-vuv-varna%2F||”]Цената включва:
– Двудневен курс по лични финанси и инвестиране.
– 9 модула.
– 4 кафе паузи.
– Сертификат за успешно завършилите.[/vc_cta_button2][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_cta_button2 h2=”Редовна цена след 27 ноември” h4=”239 лева” style=”rounded” txt_align=”center” title=”Записвам се” btn_style=”rounded” color=”black” size=”lg” position=”bottom” accent_color=”#5b90bf” link=”url:http%3A%2F%2Fsmartmoney.bg%2Fzapisvane-za-kurs-po-lichni-finansi-vuv-varna%2F||”]Цената включва:
– Двудневен курс по лични финанси и инвестиране.
– 9 модула.
– 4 кафе паузи.
– Сертификат за успешно завършилите.[/vc_cta_button2][/vc_column][/vc_row]

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

15 Comments

 1. Скъпотия каза:

  Скъпо е – факт.Давам максимум петдесятка

 2. Скъпотия каза:

  Бих желал да разбера, ако е възможно защо е такава цената. Разходи:
  : – наем на залата
  – транспортни
  – храна
  200 лв / човек ми се струват нереално високи за курс от 2 дни, още повече че Вие г-н Стойнев не сте доказано име – нищо лично .
  Бих желал да св обосновете за цената на която предлагате ,,продуктът,, си.

 3. Стойне Василев каза:

  Здравей Скъпотия, благодаря ти за коментара. На първо място се казвам Стойне, а не г-н Стойнев. Ти колко би платил за курс, който може да ти промени живота и да ти донесе дългосрочни ползи? Всеки продукт е различен и е насочен към различни хора. Така е и с този двудневен практически курс. Ако не може да оцениш тази инвестиция в бъдещето ти, то той не е за теб.

 4. Скъпотия каза:

  Попринцип трябва да е безплатно , защото
  – Средното образование е безплатно – научаваш се да пишеш,четеш ,смяташ Безплатно , само закупуваш учебници, но единият такъв не струва 200 лв
  – Информацията която знаеш и ще преподадеш на курсът над 99% може да се намери БЕЗПЛАТНО в интернет, дори и книгите на киосаки са БЕЗПЛАТНИ
  – Все пак бих платил цена която да покрива вашите разходи,наем и храна , но без печалба за вас, тъй като не казвате нищо ново,което го няма в БЕЗПЛАТНИЯ интернет.

  Това е разумният подход , който желае може доброволно да дари пари на вас, ако смята за необходимо, но да му се слага 240 лв/за два дена , при положение че масовият българин работи за 2 лв/час е меко казано НЕЧУВАНА НАГЛОСТ.

  Пп: И аз мога да си напечатам сертификат за изкаран курс + печат .

 5. Стойне Василев каза:

  Скъпотия, пожелавам ти късмет в твоя път. С това мислене ще ти трябва. Книжарниците и интернет са пълни с информация как да направиш това или онова, но ако още работиш за 2 лева на час, не е от липса на информация, нали? Ние правим над 99% от нещата си напълно безплатно. В този сайт всички статии са свободни, правим и безплатни лекции за студенти, социално слаби и други, които не могат да си позволят нашите обучения. По този начин благодарим за това, което имаме и което сме постигнали. Както казах, никого не принуждаваме да прави каквото и да е било. Всеки сам прави изборите, които го водят към целта.

 6. Скъпотия каза:

  Благодаря за отговора г-н Василев, целта ми беше да провокирам , но се справихте добре.Лека вечер.

 7. feeria каза:

  скъпотия, скъпотия,…
  май трябва да се прекръстиш, пич
  …. може би на “тъпотия”

  повече ще ти отива, мисля

 8. Стойне Василев каза:

  Скъпотия, за съжаление, ситуацията в България е такава и доста хора имат проблеми с парите. Моята мисия е да им помагам. Не мисли, че се занимавам с това основно за пари. Имах доста високо платена работа с още по-добри перспективи за растеж, но това не беше моят път. Наистина, голяма част от нещата, които правя са безплатни, но за който иска да мине едно стъпало нагоре имаме курсове, които са с възможно най-достъпните цени, които може да си позволим.

 9. Ани Сиракова каза:

  Здравейте Скъпотия,
  Аз съм участник в курса и мога да споделя с Вас своето мнение – курса е първи по рода си в България и правенето на такова обучения е една инициатива, която среща огромен интерес от хора, които желаят да поемат контрола на живота си в свои ръце. Това включва и умно управление на личните финанси, което изисква едно добро ниво на финансовата интелигентност. Аз лично съм доволна от курса, лекторите и работилниците и смятам, че тези средства са една разумна инвестиция, която ще ми донесе бъдещи ползи.
  Ако Вие си търсите своите оправдания и извинения за да не участвате в този курса, то това е Ваш избор. Моля не превръщайте в евтина платформа на Вашата посредственост, възможността на напишете коментар в сайта. Тук се коментират стойностни неща, защото ценим времето и усилията на хората да прочетат и научат нещо полезно и интересно.

 10. ZLATI каза:

  Здравейте, аз също не бих Ви подкрепила с заплата от 460лв, не мога да си го позволя ,колкото и да ми се иска. И другата причина, е че не съм от Варна и ще ми излезе доста солено бих казала… Мисля ,че трябва наистина да се замислите над цената…. все пак това е България. АЗ съм съгласна със Скъпотия…

 11. Стойне Василев каза:

  Злати, постарали сме се да направим качествен и уникален продукт за България, при това на достъпна цена. Аз лично ходя на обучения, при които инвестицията е много по-голяма, но всеки лев ми се връща десетократно като мога по-добре да инвестирам, да управлявам бизнеса си, да създавам контакти и т.н. Не гледайте на обученията като разход, а като инвестиция за бъдещето. В цял свят и в България е установено, че има пряка връзка между финансовата грамотност и богатството на един човек. Светът в който живеем е много динамичен и ако не се образоваме и развиваме непрекъснато сме обречени на ниски доходи. Пожелавам ти успех!

 12. Свилен каза:

  Здравейте, питах се на курс като този дали могат да се създадат партньорства за идеи (пърньорство за създаването на идея, план за реализирането и самото реализиране) нещо като мозъячен тръст от единомишленици или само от един единомишленик. Тъй като това е курс към идеи за лична свобода, финансиране и бизнес, а мен от доста дълго време ме вълнува тази област, ще се запиша непременно на курса във Варна, при това съм си от Варна.
  Въпросът ми е към организатора, дали е редно и коректно да поставя обява за партньорство в тази област, на входа например (предполагам, че все пак едва ли има изградено табло за обяви) ?

 13. Стойне Василев каза:

  Здравей Свилен, за тези два дни ще имаш възможност да се запознаеш много добре с всички участници по време на различните игри и разиграване на практически казуси. Нещо повече – ще разбереш с кой от тях може да изградите партньорство. Това е и моята идея – освен практически курс, да се зароди и едно мини-общество във Варна на хора, които искат да вземат живота си в ръце и да постигнат това, към което са се запътили. Сигурен съм, че има доста такива хора във Варна.

  За курса остават само 4 дни до края на ранното записване като остават още няколко свободни места.

 14. Веско каза:

  Добре де, всичко звучи добре. Но накрая не се ли оказва, че за да се възползва участника в курсовете от придобитите знания, ще му трябват едни поне
  50-100.000 лв за да може да започне да инвестира в нещо от което да има смисъл. Важи ли този курс за дребни риби – обикновени хора, които могат да си позволят не повече от 500-1000лв за да започнат каквото и да било?

 15. Стойне Василев каза:

  Веско, инвестицията, която ще направиш е най-вече в себе си – в твоята финансова грамотност, в твоята способност да изкарваш пари и да ги умножаваш. Сумите, които цитираш са само едни цифри. На курса, които тече в момента, един от хората в него е работил без пари в една компания в продължение на години само срещу акции. Когато компанията е продадена на чужд инвеститор въпросният човек изкарва доста повече от 50 или 100 хиляди лева. Самият Кийосаки е тръгнал към пътя на богатството именно след такъв курс по инвестиране. Защо мислиш, че той е бил по-умен от теб? Както от 5 милиона могат да станат 0, така и от 10,000 може да станат 1 милион. И двете съм ги виждал с очите си.