Какво означава бичи пазар и какво мечи? – ПРОЧЕТИ

Кой е най-важният показател, който трябва да гледаме, когато стане дума за инвестиция?
27.12.2018
Как законно да намалим данъците си в България
10.01.2019

Какво означава бичи пазар и какво мечи? – ПРОЧЕТИ

Животните на фондовата борса

🐮🐻🐷 Знаеш ли какво означава "Бичи пазар"? – aко отговорът е да, ПРЕДИЗВИКВАМ ТЕ, не гледай видеото а направо остави koмeнтap с правилното определение❗️👇➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖Днес в поредицата #МинуткатаНаСтойне ще си говорим за животните на борсата, а именно какво е "Бичи пазар", какво е "Мечи пазар" и има още един трети вид, за който ще разберете повече като изгледате целия епизод.🔥🔥🔥ВАЖНО: Моля ви не бъдете от третия вид, защото в края те винаги са разплакани и разорени!

Публикувахте от Smart Money.bg в Неделя, 30 септември 2018 г.

Здравейте, днес в #МинуткатаНаСтойне ще си говорим за животни, но не обикновени животни, а борсови животни.

Може би сте чували за биковете и мечките на фондовите пазари?

Ако не сте в тази статия ще ви разкажа какво означават те и защо хората са избрали бик и мечка, а не някое друго животно.

Какво означава бичи пазар?

Бичи пазар означава, че цените на акциите се вдигат!

Какво означава мечи пазар?

Мечи пазар означава, че цените на акциите спадат!

Съответно биковете са хора, които очакват цените да се повишават и да има нови и нови върхове, съответно мечките са хора, които очакват цените да падат.

Откъде идват тези термини?

Тези термини идват от добрата стара Англия, където между 16 и 19 век са се правели боеве между бикове и мечки и това е било забавление.

Тогава хората открили, че биковете нападат като си вдигат рогата нагоре и свързват това с хората, които очакват цените на борсата да се вдигнат, докато мечките удрят надолу и така нападат и ги свързват с хората, които очакват цените да падат.

По тази причина по много борси по света както и на българската борса има бикове с очакване, че пазара непрекъснато ще расте.

Има ли други животни на фондовата борса?

Има още един тип животни на фондовата борса и това са прасетата.

Независимо дали цените падат или се вдигат, това са хора, които не разбират, но така или иначе участват на тези борси.

Не бъдете прасета и се образовайте, преди да инвестирате в каквото и да е, защото в противен случай шансовете да загубите всичко са много високи!

Заключение

Надявам се материалът да ви е бил полезен, ако имате някакви допълнителни въпроси, моля да ги зададете в секцията с коментари по-долу.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

2 Comments

  1. Д. Иванов каза:

    Смятате ли, че криптовалутите са балон? Какви са техните покрития? Какво е тяхното предназначение, предимство и или недостатък?

  2. Пеев каза:

    Има и китове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.