Безплатен онлайн курс „Как да изградим и управляваме портфейл от инвестиции?”

Кратко ръководство по Фейсбук маркетинг за предприемачи
02.08.2014
7 финансови съвета, които могат да ви разорят
23.09.2014

Безплатен онлайн курс „Как да изградим и управляваме портфейл от инвестиции?”

Искате да изградите портфейл от инвестиции, които да ви носят по-висока доходност от банковите депозити, но не знаете как? Вече притежавате акции, дялове от взаимен фонд или друг актив, но ви е трудно да ги управлявате и винаги изпускате момента да купите или продадете?

Днес ви предлагаме един безплатен курс по управление на инвестиции,който включва всичко, което трябва да знаете за управлението на активите ви, инвестиционните стратегии, кога е най-подходящия момент да купите и продадете дадена инвестиця – събрано на едно място с много примери и съвети. Курсът завършва с тест за оценка на вашите знания. Вашето бъдещо (богато) АЗ ще ви благодари, че днес сте прочели това ръководство.

Изграждането на ваш портфейл от инвестиции, освен много работа, трябва да ви носи и удовлетворение и забавление. Но нещата не свършват до тук. Веднъж след като сте купили вашите инвестиции и те изглеждат качествени, трябва да си останат такива, нали? Затова трябва да управлявате умно вашия портфейл.

В този онлайн курс ще покрием следните теми:

Стъпка 1: Въведение

Стъпка 2: Ребалансиране на инвестиционен портфейл

Стъпка 3: Правила за ребалансиране

Стъпка 4: Кога да задържим една инвестиция?

Стъпка 5: Кога да се отървем от инвестицията?

Стъпка 6: Стратегии за управление на инвестициите

Стъпка 7: Още една стратегия – на кутиите

Стъпка 8: Как да управляваме нашия портфейл от инвестиции – тест

В момента курсът не е достъпен. Очаквайте скоро нашия нов курс!

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

18 Comments

 1. Стойне Василев каза:

  Здравейте, ще се радвам да споделите вашето мнение за курса, както и дали всичко беше наред с регистрацията, защото ползваме тази платформа за първи път. Благодаря ви.

 2. Георги каза:

  Курса беше много приятен, бързо и лесно се чете и разбира. Всичко мина добре с регистрацията и с получаването на линка по имейл.

 3. Вили каза:

  6 точки,има шанс за мен.Благодаря ви.

 4. Стойне Василев каза:

  Благодаря ви за обратната връзка. Това е първият ни подобен онлайн курс и искам всичко да е ок. Надявам се, че ви е бил полезен и очаквам да се похвалите с положителни резултати от прилагането на тези инвестиционни стратегии.

 5. Йоана каза:

  Здравейте,курса е страхотен на теста имам 5 верни отговора,т.е.продължавам да чета.Бих се радвала ако навлезете и в малко повече детайли по отношение на инвестирането.Аз съм от малък град и за съжаление тук никой не организира семинари на тема финанси/жалко/ и затова обичам да чета .Благодаря Ви много.

 6. Милена каза:

  Много приятен и полезен курс, за което благодаря! Дано има още много подобни и за вбъдеще. Дори да сме се представили отлично на теста, истинското предизвикателство е да приложим стратегиите на практика.

 7. Иванов каза:

  Разгледах курса. Като цяло е добър, на разбираем език дава някои базови насоки за начинаещите. Поздравления!
  Но имам една голяма забележка. Преди да се стигне до управлението на портфейла трябваше да бъдат изяснени някои много важни неща от портфейлната теория, като например: какво е това нещо “инвестиционен портфейл”, каква е неговата цел, как да бъде създаден, концепции за риск и доходност на портфейла и т.н. Без да е наясно с тези неща читателят просто ще управлява своя портфейл по интуиция или на принципа на наивната диверсификация.

  Не съм имал проблеми с регистрацията и с достъпа до документа.

 8. Стойне Василев каза:

  Милена, благодаря за добрите думи. Планираме и в бъдеще да има подобни онлайн курсове.

  Иванов, приемам забележката и ще работим в тази посока. След Ръководството за инвестиране в акции, ще обхванем и другите видове инвестиции, както и посочените точки при създаването на портфейл.

 9. dobrin baychev каза:

  Тук Стъпка 2 трябва да бъде на мястото на стъпка 3,защото не може без правила да се ребалансира.Това е моето мнение.

 10. Сахаг каза:

  Благодаря!
  От регистрацията до теста, всичко беше екстра!

 11. Влади каза:

  Здравейте Стойне,

  За съжаление съм пропуснал този курс. Ще има ли второ издание на “Как да изградим и управляваме портфейл от инвестиции.” ?

  Поздрави.
  Влади.

 12. Стойне Василев каза:

  Здравей Влади, удължих този курс с още един месец и може да се включиш.

 13. Илиян Бачийски каза:

  Здравейте. Случайно попаднах на тази статия и курса и смятам, че би бил полезен както за мен така и за други хора. Та въпроса ми е дали случайно има видео(или видеа) от него, които бихте могли да споделите? Благодаря!

 14. Пламен Иванов каза:

  Здравейте,
  Изпуснал съм събитието и бих искал да получа линк към него.
  Благодаря,
  Пламен

 15. Ива Кроиторова каза:

  Ще очаквам с нетърпение онлайн курса.

 16. Светлана Попова каза:

  Здравейте, и аз се интересувам има ли възможност към настоящия момент да се регистрирам за този курс? Очаквам с нетърпение.

 17. Йордан Димов каза:

  здравейте курса актуален ли е още

 18. Юлия Курякова каза:

  Здравейте , уважаеми Ст. Василев,
  И аз чакам с нетърпение възможност да се включа в курса! Би било чудесно! А може ли, който го е пропуснал, да ползва записан на курса? Бъдете жив и здрав, че ни помагате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.