АБВ в изграждане на бизнес екип, който печели

Това трябва да се промени!
16.10.2014
“Несправедливо предимство” на Робърт Кийосаки
06.11.2014

АБВ в изграждане на бизнес екип, който печели

Днес светът се нуждае от повече предприемачи хора, които могат да изграждат бизнес и да създават работни места, а не от хора, които се нуждаят от работни места”.  До това логично заключение е стигнал Блеър Сингър в книгата си „АБВ Изграждане на бизнес екип, който печели“, която е част от поредицата „Съветниците на Богатия татко“. Авторът се позовава на дългогодишния си опит  като корпоративен треньор, наставник, оратор и създател на компания, помогнала на много хора да увеличат доходите си чрез изграждане на шампионски екипи.

Сингър сочи два жизненоважни фактора за успех. Първият е изкуството да продаваш, на което е посветена книгата му „Sales dogs: Не трябва да си бойно куче, за да успееш в продажбите“.  На второ място седи привличането на шампионски екип, който да печели, независимо от обстоятелствата. Разграничителната линия между притежателите на бизнес и хората със свободни професии е именно способността за изграждане на страхотен екип.

В „АБВ Изграждане на бизнес екип, който печели“ Сингър разкрива как се изгражда екип с истински приоритети, в който на първо място са мисията и нуждите на екипа, а едва след това индивидуалните нужди на членовете му.  Неекипната нагласа, както и разминаването между мотивацията и очакванията на членовете на екипа и лидера,  са причина за провалянето на не една или две организации, но могат да бъдат преодоляни чрез Кодекса на честта. Той е сбор от прости, но силни правила, които управляват вътрешното поведение във всеки екип. Веднъж създаден, Кодексът трябва да бъде регулиран и да се следи за спазването му.

Авторът дава насоки как да бъде създаден Кодекса, какви правила може да включва, за да е успешен и  как да се реагира при нарушаването му. Книгата ще е от помощ за да разберете как да се постигне разбирателство и съгласие в екипа, а също и как могат да се преодолеят негативните емоции  и стресът, които седят в основата на разпадането на екипите. Вместо да бъде разрушен от напрежението, екипът може да го използва в своя полза и да постигне невероятни резултати.

Книгата дава насоки как един лидер може да се заобиколи с най-добрите екипни членове, да открие силните им страни, да бъде добър в обучението им и да използва грешките като възможност за укрепване на екипа.

Кодексът може да бъде използван не само в работна среда, но и във всекидневния живот, тъй като той е изявление на това какви принципи и стандарти на поведение има екипът, организацията, семейството или отделният индивид.

Въпреки общоприетото схващане, че книгите с бизнес тематика са твърде теоритични, „сухи“ и натоварващи, „АБВ Изграждане на бизнес екип, който печели“  излиза от тази рамка. Тя е подплатена с примери от кариерата на Сингър във футболния отбор в Охайо, науката, спорта, бизнеса,  всекидневния и личния живот. Книгата е с практическа насоченост-във всяка глава има проверки, съвети  и упажнения за екипа, благодарение на които може да прецените в какво състояние е екипът Ви и да започнете да правите стъпки за превръщането му в един шампионски печеливш отбор.

„АБВ Изграждане на бизнес екип, който печели“   е малка по обем и е написана на напълно разбираем език, без научни термини, които да затруднят възприятието й. Прочитането й няма да отнеме много време или да Ви натовари, но ще Ви даде знания, придобити чрез практическия опит на автора,чиято дейност се разпростира на внушителната територия от 20 държави в 5 континента.

Книгата е подходяща за всеки, който иска да изгради екип шампион и да постигне успехи в бизнеса, независимо дали тепърва се заема с изграждането на бизнес или има изграден такъв, но иска да повиши конкурентноспособността си.  Известната поговорка „Сборна дружина планина повдига“ има присъствие във всяка една сфера, включително и бизнеса, а Според  Р. Кийосаки „Бизнесът и инвестициите са отборен спорт“, така че пренебрегването на отборния фактор може само да ви спре по пътя към финансовите успехи.

Накрая, ако искате да поръчате тази книга или някоя друга от издателство Анхира с 10% отстъпка, следвайте тези инструкции.

Магделия Шугова
Изучавам „Връзки с обществеността“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Това, което ми доставя най-голямо удоволствие е да чета и пиша, а рубриката на Smartmoney.bg ми позволява да съчетая и двете неща. Въпреки наложилото се напоследък схващане, че новото поколение не обича да чете книги, моите наблюдения показват точно обратното и вярвам, че сред читателите на Smartmoney.bg има както по-възрастни, така и много млади и целеустремени четящи хора, за които рубриката за книги с бизнес тематика ще е от голяма полза!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.