20,000 души не могат да грешат

20,000 души не могат да грешат

От 6 години всеки понеделник близо 20,000 българи у нас и по света получават моя имейл бюлетин с полезна информация за умното управление на своите лични финанси и инвестиции, която не публикувам на друго място. Изпращам им и моята специална селекция от топ 5 ценни материали, които са ми грабнали вниманието в мрежата. В тази статия ще ти разкажа какво представлява този бюлетин, какво може да очакваш от него и какви бонуси ще получиш, ако се абонираш. И най-хубавото е, че той все още е безплатен.

Всеки понеделник е в пощенската ти кутия

През годините съм се абонирал за доста имейл бюлетини, но повечето от тях са 100% рекламни и няма нищо ценно в тях. Не знам защо много маркетинг специалисти си мислят, че когато ми изпращат по няколко писма на ден с различни оферти и промоции, аз ще си купя нещо. Това си е чист спам и никой не го обича.

Още когато го създадох преди 6 години исках моят имейл бюлетин да полезен и ценен. В него няма ярки картинки и изкачащи реклами, а споделям моето мнение за различни инвестиционни продукти и начини за управление на личните ми финанси. Много често разказвам истории с мои близки или хора, с които работя. Нерядко пиша и за уроците, които съм научил и споделям трудностите и успехите с различни инвестиции.

От около две години в имейл бюлетина включих и внимателно подбрана селекция от топ материали, които съм прочел в специализирани сайтове и съм сигурен, че са полезни на много от читателите, които ми благодарят за тази рубрика.

Бюлетинът ми го изпращам всеки понеделник в 6.00 сутринта, за да е първото полезно  нещо за седмицата, което човек ще прочете на път за работа или със сутрешното си кафе. Нещо, което ме впечатли е, че има доста хора, които си правят специална папка в пощата, където си събират имейлите от мен и ги четат, когато имат възможност.

Става ми все по-трудно, но засега отговарям лично на всички имейли, които получавам, особено на тези от абонати на имейл бюлетина. Отнема ми немалко време, но мисля, че си струва, защото смятам, че да изградиш доверие не е лесно и изисква усилия.

Подаръци ще има…

Като дете много обичах да получавам подаръци, а сега като родител ми носи не по-малко удоволствие да подарявам. За всеки, който реши да ми се довери и да се включи в бюлетина имам 4 подаръка:

Финансовата грамотност – умението на 21 век (актуализирана към 2021 година)

Тя е сред най-популярните електронни книги у нас и вече е свалена (и прочетена, надявам се) над 100,000 пъти. В 52 страници съм синтезирал голяма част от вечните принципи за управление на личните финанси и инвестиции, пречупени през моя опит и практика. Мога да ти гарантирам, че съдържанието е уникално (а не преведено от западен автор) и напълно приложимо в България и актуализирано към 2021 година. Тази електронна книга послужи като основа за бестселъра „Умни пари“, която достигна до десетки хиляди българи у нас и по целия свят.

Как да стартирам бизнес в България за под 5,000 лева

Книгата е помогнала на хиляди българи да стартират собствен бизнес, като до днес получавам благодарствени писма от много от тях. В нея съм събрал на едно място всичко онова, което трябва да знаеш, за да започнеш нещо свое, за което отдавна мечтаеш. Ще разбереш кои са ключовите ресурси, които ще ти помогнат да изградиш устойчив и печеливш бизнес модел. Книгата е 54 страници и е изцяло авторска за ситуацията у нас, а не в някоя развита западна страна.

Как да станем инвеститори в стойност (мини ръководство)

Полезно кратко и ясно ръководство какво представлява една от най-успешните инвестиционни стратегии и как да я приложим. Какво е вътрешноприсъща стойност, какво е безопасен буфер, как да намерим подценена компания са само част от въпросите, на които отговарям в това ръководство.

Инвестиции в борсово търгувани фондове ETF-и (мини ръководство)

Пасивното инвестиране в борсово търгувани фондове с ниски такси е едно от чудесата на съвременния свят. Дори човек с 200-300 лева може да инвестира в компании като Google, Apple, Tesla и други, благодарение на ETF-ите, а най-хубавото нещо е, че печалбата от тях не се облага с данъци. Това мини ръководство ще ти покаже как точно да го направиш.

Надявам се да дойдеш за подаръците, но да останеш заради стойността, която давам всеки понеделник на хилядите абонати на имейл бюлетина.

ДА, искам да абонирам и да получа подаръците!

Още изненади

И това не е всичко, както се казваше в онази стара реклама. Често подарявам на членовете на нашето мини общество различни електронни книги, доклади, видеа или други полезни ресурси. Ако се абонираш, ще получиш достъп до всички неща, които вече съм изпращал през годините в нашата тайна споделена папка.

Поради всички причини, които изброих, приемам имейл абонатите като близки хора и на тях първи споделям нови събития, които организираме и им давам най-големите отстъпки за тях. Не обичам рекламните имейли и затова много рядко в бюлетина има такива съобщения и те винаги са за книги и събития, което лично съм чел или посетил, като съм помолил за отстъпка организаторите или издателите.

В имейл бюлетина първо съобщавам и когато имам възможност да включа нови хора в индивидуалните ми програми. Не рекламирам тази дейност, защото не ми е на фокус, но работя с много хора по постигане на техните цели и създаването на финансовия им план и инвестиционно портфолио.

Мини общество от 20,000 умни българи

Имейл бюлетинът ми започна от няколко души, които искаха да следят какви статии за лични финанси някакъв неизвестен човек на име Стойне Василев. В момента той включва близо 20,000 абоната, но това не стана лесно и бързо. Първите години се записваха само по няколко души на седмица. Истинският бум настъпи през 2018 година, когато излезе книгата ми „Умни пари“ и много хора решиха да ми се доверят и да надградят информацията от книгата с редовни имейли в понеделник сутрин.

Преди две години забелязах, че част от членовете на нашето мини общество изобщо не си отварят имейлите от мен. Дали защото са изтеглили безплатните материали и това им е достатъчно или вече не ползват този имейл, не мога да разбера. Решението, което взех е да отписвам абонатите, които не са отваряли нито един имейл през последната година. Изпращам им писмо със заглавие „Последен шанс, преди да се разделим“ и ако не реагират, изтривам техния имейл. Мисля, че така е честно.

Така изтрих над 7,500 абоната. Няма смисъл да изпращам имейли всеки понеделник на хора, които не ги четат и не се интересуват от темата за личните финанси и инвестиции. Ако ти е интересно, колко от настоящите абонати отварят имейлите от мен, средно е над 50% (т.нар. open rate), а над 30% отварят линковете към материали, които изпращам.

За финал

Изборът е твой. Аз ти обещавам като подарък цели 4 полезни електронни книги и всеки понеделник сутрин да те чака полезен и ценен имейл за умното управление на твоите лични финанси и инвестиции. От теб се иска да си попълниш двете имена и да посочиш имейла, който използваш. Мисля, че е честна сделка.

ДА, искам да абонирам и да получа подаръците!

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

5 Comments

 1. Стоилка Пиркова каза:

  С нетърпение очаквам подаръците . Благодаря

 2. Здравейте! Аз получавам Вашият бюлетин и съм изключително доволна!
  Благодаря Ви!!

 3. Катерина каза:

  Ще се радвам да науча как да бъда по-добра вуправлението на финансите си!

 4. Стоян Петков каза:

  Здравейте, няколко пъти пробвах да се абонирам, но нещо не се получава ….

 5. Вече повече от година получавам бюлетина Ви и той е чудесен. Информативен, изчерпателен с много и разнообразни ресурси. Финсовата грамотност на семейството ми е на висота, и съм особено щастлива, че вече 11 годишния ми син има свой финансов план, посети Детска академия по финанси през септември и живот и здраве и догодина ще участва в голямата финансова академия през цялата година. Спокойни и щастливи сме, че имаме възможност да задаваме въпроси и да получаваме отговори от специалист от такава величина. И, с Вашите съвети, вече мога да кажа, че имам две от трите най-важни свободи – времева, финансова, географска. Бъдете здрав и все така дарявайте безценно познание!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.