Седмична питанка от 22 март – резултати

Продажби и бизнес преговори
27.03.2012
Финансовите съвети на Бат’ Тони се включва в Информ@ЛИЧНО
06.04.2012

Седмична питанка от 22 март – резултати

Седмична питанка

Въпросът беше „Кое е по-полезно за студентите по време на следването им?”. Най-голям процент (75%) събра отговора „Да съчетават двете, доколкото е възможно”, следват „Да ходят на всички лекции и упражнения, без да работят” с 19% и „Да работят, без да ходят изобщо на лекции” с 6%. 

Резултатите не са изненадващи. Повечето студенти предпочитат да работят, докато следват. В повечето случаи това е възможно, но те пак не могат да са пълноценни студенти. „Но така се трупа полезен опит” – ще кажат някои. Аз съм малко скептичен в това отношение. Коя фирма ще наеме студент на някаква по-висока позиция, на която се учи нещо по различно от подреждане на папки (в добрия случай) или продажба на дюнери (в по-лошия). Сигурно има и изключения, но те само потвърждават правилото.

Анкетата за следващата седмица е свързана със стартирането на собствен бизнес или допълнителен доход. Коментарите са добре дошли.

Стойне Василев
Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

0 Comments

  1. Теодора каза:

    И аз съм на мнение, че ако е възможно, е добре да не се работи по време на следването. Е, разбира се, ако има стажове в различни фирми, които отговарят на специалността – това със сигурност ще е от полза. От друга страна мисля, че са достойни за уважение хората, които успяват да работят и едновременно с това да се справят с ученето. Много от студентите нямат избор – налага им се да го правят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.