Елате на Форума

Безплатни ресурси за мениджъри
04.05.2012
Тайните на блогъра
06.08.2012

Елате на Форума

В Древен Рим централната част на града се е наричала Форум. Днес той съставлява най-обширната зона с останки от славното минало на този величествен град. Останките от Римския форум са разположени между хълмовете Капитолий и Палатин.

Наричан Forum Magnum или просто Forum, той е бил центърът около Древния Рим се е развивал, процъфтявал и трупал слава и богатство. Той е бил оживено средище на търговията, религията, съдебната система  (дори проституцията) и всичко, което е вълнувало тогавашното общество.

Защо ви разказвам това ли? От много време ми се въртеше идеята, как диалога с читателите на сайта да се улесни и всеки да може да зададе въпроса, който го интересува. След това аз или някой друг от читателите да отговори, да се получи нещо като дискусия, в която да се родят идеи и решения на проблемите. Досега това ставаше като коментари под статиите, но те са свързани малко или много с темата на самата статия. Другия вариант е да се изпрати въпроса по имейл. Доколкото съм могъл, съм давал съвети и по този начин, но мини дискусиите в тях не са били достъпни за останалите читатели.

И така, миналата седмица, докато разглеждах сайта за Бизнес идеи и малък бизнес на Свилен Николов, попаднах на една негова идея, която е публикувал преди около една година. Там става въпрос за създаването на онлайн форум на тема бизнес, като различни специалисти ще отговарят за различни секции от него. Реших, че това е едни от най-добрите варианти за създаване на една общност от специалисти и хора, които се интересуват от съответните бизнес теми. Надявам се, че Свилен няма нищо против, че съм му „откраднал” и приложил идеята.

Форумът на сайта вече е отворен (намира се горе вдясно на червената лента от менюто) и може да задавате въпроси, да предлагате теми за дискусии и още каквото се сетите. Съответните теми и подтеми са динамични и могат да се променят или добавят нови по всяко време. Така че, очаквам вашите предложения.

Тъй като, аз не съм специалист по всичко (както и никои от вас, предполагам, не е), ще съм много благодарен, ако във Форума се включат и различни предприемачи, мениджъри и специалисти по интернет бизнес, маркетинг, оценка на бизнес идеи и други, които да помагат на стартиращите или вече стартирали собственици на малък или среден бизнес. А те от своя страна да използват форума за намиране на необходимата им информация. В бъдеще може да се организират срещи на живо с участниците във Форума.

Надявам се този Форум да се превърне в средище за всички, на които се интересуват от мениджмънт, собствен бизнес, лични финанси и всички други теми, свързани с бизнеса и финансите.

Добре дошли на Форума.

Стойне Василев
Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

0 Comments

 1. bella каза:

  Чудесна идея! Предполагам,че в скоро време форумът ще стане използваем и неоценим помощник за стартиращи предприемчи, примерно…
  Виждам, че и Майк Рам е харесал сайта ти, а неговата препоръка би насочила и други потребители насам. е трябва да отделяш повече време за сяйта и много се надявам това да не попречи на основната ти работа!
  Препоръка: Не залитай по модерното напоследък в блогово пространство интервюиране на колеги, ако можещ! Адски досадно е!:(
  Успех!

 2. Благодаря ти, bella. И аз се надявам Форумът да стане средище на стартиращите предприемачи и в него те да намерят съвета, който им трябва.

  Препоръка от човек като Майк Рам със сигурност не е малко.

  За интервюирането на колеги съм съгласен. Има и доста стойностни разговори, но в повечето няма нищо полезно.

 3. Майк Рам каза:

  Тони, радвам се за този сайт и за интересните неща, които пишеш. Моят съвет е: следвай инстинкта си повече и по-малко съветите на другите. Успех!

 4. Благодаря ти за съвета и за това, че си ме включил в седмичния блог дайджест. Наистина го оценявам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.