Елате на Форума

Безплатни ресурси за мениджъри
04.05.2012
Тайните на блогъра
06.08.2012

Елате на Форума

В Древен Рим централната част на града се е наричала Форум. Днес той съставлява най-обширната зона с останки от славното минало на този величествен град. Останките от Римския форум са разположени между хълмовете Капитолий и Палатин.

Наричан Forum Magnum или просто Forum, той е бил центърът около Древния Рим се е развивал, процъфтявал и трупал слава и богатство. Той е бил оживено средище на търговията, религията, съдебната система  (дори проституцията) и всичко, което е вълнувало тогавашното общество.

Защо ви разказвам това ли? От много време ми се въртеше идеята, как диалога с читателите на сайта да се улесни и всеки да може да зададе въпроса, който го интересува. След това аз или някой друг от читателите да отговори, да се получи нещо като дискусия, в която да се родят идеи и решения на проблемите. Досега това ставаше като коментари под статиите, но те са свързани малко или много с темата на самата статия. Другия вариант е да се изпрати въпроса по имейл. Доколкото съм могъл, съм давал съвети и по този начин, но мини дискусиите в тях не са били достъпни за останалите читатели.

И така, миналата седмица, докато разглеждах сайта за Бизнес идеи и малък бизнес на Свилен Николов, попаднах на една негова идея, която е публикувал преди около една година. Там става въпрос за създаването на онлайн форум на тема бизнес, като различни специалисти ще отговарят за различни секции от него. Реших, че това е едни от най-добрите варианти за създаване на една общност от специалисти и хора, които се интересуват от съответните бизнес теми. Надявам се, че Свилен няма нищо против, че съм му „откраднал” и приложил идеята.

Форумът на сайта вече е отворен (намира се горе вдясно на червената лента от менюто) и може да задавате въпроси, да предлагате теми за дискусии и още каквото се сетите. Съответните теми и подтеми са динамични и могат да се променят или добавят нови по всяко време. Така че, очаквам вашите предложения.

Тъй като, аз не съм специалист по всичко (както и никои от вас, предполагам, не е), ще съм много благодарен, ако във Форума се включат и различни предприемачи, мениджъри и специалисти по интернет бизнес, маркетинг, оценка на бизнес идеи и други, които да помагат на стартиращите или вече стартирали собственици на малък или среден бизнес. А те от своя страна да използват форума за намиране на необходимата им информация. В бъдеще може да се организират срещи на живо с участниците във Форума.

Надявам се този Форум да се превърне в средище за всички, на които се интересуват от мениджмънт, собствен бизнес, лични финанси и всички други теми, свързани с бизнеса и финансите.

Добре дошли на Форума.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

0 Comments

 1. bella каза:

  Чудесна идея! Предполагам,че в скоро време форумът ще стане използваем и неоценим помощник за стартиращи предприемчи, примерно…
  Виждам, че и Майк Рам е харесал сайта ти, а неговата препоръка би насочила и други потребители насам. е трябва да отделяш повече време за сяйта и много се надявам това да не попречи на основната ти работа!
  Препоръка: Не залитай по модерното напоследък в блогово пространство интервюиране на колеги, ако можещ! Адски досадно е!:(
  Успех!

 2. Благодаря ти, bella. И аз се надявам Форумът да стане средище на стартиращите предприемачи и в него те да намерят съвета, който им трябва.

  Препоръка от човек като Майк Рам със сигурност не е малко.

  За интервюирането на колеги съм съгласен. Има и доста стойностни разговори, но в повечето няма нищо полезно.

 3. Майк Рам каза:

  Тони, радвам се за този сайт и за интересните неща, които пишеш. Моят съвет е: следвай инстинкта си повече и по-малко съветите на другите. Успех!

 4. Благодаря ти за съвета и за това, че си ме включил в седмичния блог дайджест. Наистина го оценявам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.