Безплатни Интернет ресурси

Имаш ли желание?
09.02.2012
Новото име и дизайн на сайта
02.04.2012

Безплатни Интернет ресурси

Bezplatni.info

Миналата седмица, когато разглеждах анализа на посещенията в моя блог, забелязах че няколко от тях са дошли от този сайт. Влязох в него и видях, че това е нещо като каталог на линкове и безплатни интернет ресурси, разделен на отделни теми.

 Сайтът Bezplatni.info предоставя безплатно онлайн пространство, в което всеки редактор на тема да може да добавя, съхранява и подрежда полезни линкове или собствени статии с цел да се улесни намирането на безплатни Интернет ресурсите и лесното им използване.

 

Всеки може да стане редактор, стига темата за която кандидатства да е свободна и да може да събере 30 линка. Безплатни интернет ресурси могат да се предлагат и от посетители на сайта.

Всеки редактор, който има повече от 5 страници се сдобива със статут на партньор и освен приходите от редакторските VIP линкове и банери получават и 30 % от стойността на рекламата ако страничен рекламодател желае да рекламира в неговите страници.  Ако има повече от 10 страници получава 40 %, а при повече от 20 редакторски страници – 50 % от стойността на рекламата в неговите страници и постоянен линк в хедъра на Bezplatni.info.

Идеята ми се стори интересна. От много време търся начин да събера на едно място всички статии и линкове, които ме интересуват. Така реших да кандидатствам за две теми, от които си мисля че разбирам – Мениджмънт и Застраховане. Разбира се, има други подобни сайтове, които са се опитали да съберат всички ресурси по тези две теми, но техните редактори са наблъскли в тях, колкото се може повече линкове (дори извън темата). Също, когато ги разглеждах, установих че повечето линкове в тях вече не работят. Редакторите на тези страници явно са ги направили в началото единствено с цел да получават приходи от реклама, без да се занимават в последствие с тях (пасивен доход в чист вид, нали 🙂 ).

Безплатни Итернет ресурси Снимка:www.sxc.hu

Аз реших да подходя различно, както всеки ентусиаст в началото :). За темата Мениджмънт събрах наистина полезни линкове и ресурси, и ще се опитвам да ги актуализирам редовно. Надявам се да са ви полезни и на вас.

Темата Застраховане започнах да я правя малко по-късно, но и в нея ще се опитам да събера всичко, което на някой би му хрумнало, че му е необходимо по темата.

Другата добра възможност, която се предоставя от създателите на сайта е всеки читател да предлага линк, който според него е подходящ за темата. Аз също ще очаквам вашите предложения.

Въпреки че има възможност, аз направих тези две теми без да очаквам възвръщаемост (поне не в началото), за разлика от други подобни каталози в интернет, които се правят от хора без подготовка в съответната област. Ако все пак някои реши да рекламира в тези две страници (Мениджмънт и Застраховане) с линк, някакъв вид банер или като подтема (например Книги за мениджмънт) може да ми пише.

Стойне Василев
Казвам се Стойне Василев и съм независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

0 Comments

 1. Интересно, не го знаех това 🙂 Ще разгледам.

 2. И аз нямаше да разбера, ако нямах посещения от там.

  Щях да забравя да благодаря на Теди за линка в нейната тема.

 3. Теодора каза:

  Радвам се, че станах повод за създаването на две професионални страници, които ще са от помощ за много хора. Тони, знаеш ли, че аз всъщност не бях прочела, че можеш да получиш някакъв процент от печалбата. Мислех си, че бонусът е единствено, че можеш да сложиш вип-линк към сайта/блога си. Така е като не чета в детайли. Трябва по-сериозно да се заема с довършването на страницата си. Нещо я бях поизоставила напоследък 🙂

 4. Аз, честно казано, не очаквам някакъв доход от там, а го приемам като някакъв канал за реклама на блога и полезно място за тези, които се интересуват от темата.

 5. Интересно представена статия, за което благодаря. Аз мисля, че е най-полезно в bezplatni.info е еднo нещо наречено БУКМАРКЛЕТ.
  Няма друга такава услуга в България, която дава възможност да добавиш с един клип, да подредиш линковете си и да можеш да ги виждаш от всеки друг компютър. Работи по подобие на звездичката за запаметяване в лентата с отметки на браузъра, но се запаметяват в личното онлайн пространство. Така може да ги посетиш от работа или да ги споделиш с някой друг, когато притрява.

 6. Аз благодаря за възможността да събера всички ресурси по теми, които ме интересуват, на едно място.

  За букмарклет-а досега не съм го ползвал много, защото мисля че функцията редакция (моливчето) в запаметените линкове не работи правилно и ми се отваря основната страница на bezplatni.info. Но сега тествах функцията “премести”, което май върши същата работа и ще ми е доста полезно.

 7. […] ресурси за мениджъри Преди време бях писал статия за един проект, целта на който е да събере колкото се […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.