Свилен Николов Топ 3

Препоръчай Бизнес книга – Свилен Николов

Следващия участник в рубриката „Препоръчай бизнес книга” е Свилен Николов. Повечето от вас може би го познават или поне неговия сайт за Бизнес идеи. Но, нека го оставя да се представи сам:

Казвам се Свилен Николов. Или както Тони сигурно би ме нарекъл бат’ Свил!

За да избегна писане на собственото си представяне мързеливо ви предоставям линк към съответния текст за любопитните.

Пред свободното си време поддържам блог за „Бизнес идеи и малък бизнес„.

А сега към съществената част – книгите:

Цар Плъх от Джеймс Клавел

Цар Плъх

Знам, знам, не е учебник по бизнес, обаче всъщност е. Разказва се за един военнопленнически лагер в близост до Сингапур по време на Втората световна война. Проследява живота на военнопленниците, като основната фигура в книгата е Царя, който е черноборсаджия. Книгата освен, че е интересна определено има и на какво да ви научи за търговията, преговорите, комуникацията, управлението на персонала, мотивацията, човечността, честта и приятелството.

The Perfect Store от Adam Cohen

The perfect store

Това е историята на eBay. От момента, е който прочетох тази книга през 2005 година и то съвсем случайно, ми просветна каква е силата на Интернет и как може да бъдеш независим и свободен ако изградиш успешен Интернет модел.

Възможностите в Интернет ме заплениха с това, че можеше да се работи от където, когато и както си искаш стига да има Интернет, бизнеса ти е сравнително защитен от каквито и да е катаклизми и събития, и можеш да създадеш пасивни доходи. Интернет изравнява шансовете на малкия човек срещу големите корпорации.

Как изгубих наивността си (Losing My Virginity) от Сър Ричард Брансън

Как изгубих наивността си

Ако имах идол, то това щеше да бъде Ричард Брансън. Това е неговата автобиография и е една от най-свежите и надъхващи книги, които съм чел.

Нещата вътре са реални и хора четящи между редовете могат да извлекат и допълнителна полза от четенето на книгата.

За Стойне Василев

Казвам се Стойне Василев и съм ентусиаст и мечтател. Основател съм на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България - SmartMoney.bg. Вярвам, че знанието е най-голямото богатство и то трябва да се споделя, за да може повече хора да се възползват от него. Имам повече от 15 години опит на ръководни позиции във финансовата сфера в големи международни компании. Моята мисия в живота е да помагам на хората да постигат целите си и сами да определят бъдещето си като подобряват финансовата си грамотност.

No comments

  1. С две ръце съм „ЗА“ „Цар плъх“ – много ми хареса като я прочетох преди години и горещо я препоръчвам на всички 🙂 Определено могат да се направят паралели между случващото се там и реалния живот.

  2. Мда, от не-бизнес книгите може много да се извлече като бизнес поуки. Артър Хейли особено.

  3. От Артър Хейли наистина може много да се научи – за Голямата депресия,за хотелиерския бизнес и др. Цар плъх ще го прочета със сигурност. Много хора са ми го препоръчвали. 🙂

  4. от Джеймс Клавел също Тай Пан и Търговска къща, са като учебници
    разказва се за покоряването и разпределянето на Хонг Конг

  5. Да си призная, не съм чел нито една от трите книги. От Ричард Брансън съм чел „Бизнес отвъд ограниченията“, която много ме впечатли и със сигурност тя е в моя Топ 3.

    От Артър Хейли стигнах до средата на „Банкери“ мисля, че се казваше, но не ме впечатли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.